Още публика по стадионите от 15 юни

Още публика по стадионите от 15 юни - E-Burgas.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която от 15 юни допустимата заетост на стадионите и спортните съоръжения да бъде 50% от общия им капацитет, публикува "Дневник". По този начин ще се увеличи броя на зрителите, които ще бъдат допускани на мачовете от футболното първенство.

В началото на юни със заповед на здравния министър Кирил Ананиев стадионите бяха отворени с максимална заетост от 30% след разхлабването на мерките около коронавируса.

"От 15 юни допустимата заетост на местата е до 50% от общия капацитет на съоръженията, при настаняане на зрителите най-малко през една седалка или при спазване на дистанция от 1.5 м", гласи заповедта на Кралев.

В предходната такава дистанцията между зрителите трябваше да бъде от две седалки. На някои от изминалите мачове от Първа лига обаче такава нямаше и се забеляза струпване на хора.

Заповедта на спортния министър разрешава още провеждането на всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, на открито и закрито в присъствието на публика.

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио Гимнастичката Женина Трашлиева е спортист номер 1 на Бургас
Тагове
спорт стадиони футбол публика красен кралев
Коментари

Още от последните новини