Осъдиха мъж на 4 години за смърт на пътя в Бургас

Осъдиха мъж на 4 години за смърт на пътя в Бургас - E-Burgas.com

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо Дончо Т., подсъдим за причиняване по непредпазливост смъртта на 38-годишен мъж, настъпила при катастрофа

Той е подсъдим за това, че по непредпазливост причинил смъртта на 38-годишен мъж. След извършване на деянието Дончо избягал от местопроизшествието. Престъпното деяние е осъществено на 11.11.2014 г. на бул. „Тодор Александров“ в град Бургас.

По време на разследването е установено, че подсъдимият, управлявал лек автомобил „Мерцедес“, е блъснал движещият се пред него (в същата лента от пътя) лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от пострадалия. Точното място на катастрофата е участък от пътя между кръстовището на бул. „Тодор Александров“ и ул. „Спортна“. Двата автомобила са се движили в посока пътен възел „Юг“. Произшествието настъпило в резултат на превишената скорост (132 km/h), с която се е движил автомобилът на обвиняемия. Максималната скорост на движение, позволена на този пътен участък, е била 80 km/h.

Друга причина за катастрофата е непосредствената близост, на която Дончо е управлявал автомобила си зад този на пострадалия. След извършване на деянието Дончо избягал от местопроизшествието. Бил установен и задържан на по-късен етап.

Той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 4 години. Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков" Затвор за опасен бургаски измамник, отнел над 6 бона от пенсионери Взломен крадец чу най-тежката мярка в бургаския съд Млада бургазлийка пострада в катастрофа на градския транспорт в Бургас
Тагове
съд присъда птп
Коментари

Още от последните новини