Огромно количество паста за наргиле откриха на "Капитан Андреево" (Снимки)

Огромно количество паста за наргиле откриха на

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняеми В.А., на 42 г., сръбски гражданин, за това, че на 22.04.2021 г., през ГКПП - Капитан Андреево, общ. Свиленград, с товарен автомобил, марка „Мерцедес“, с прикачено към него полуремарке, е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери, а именно 451 броя пакети с паста за наргиле, от които 327 броя от определена марка и 124 броя без марка, всички пакети с общо нетно тегло 225,5 кг., на обща стойност 56 375 лева - престъпление по чл. 242, ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс.

На 22.04.2021 г., около 4.40 часа, на ГКПП-Капитан Андреево, пристигнал товарен автомобил, марка „Мерцедес“, с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Хърватия. Водачът, сръбски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока. По метода „анализ на риска“ митническите служители селектирали камиона за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура. При проверката се установило, че във фабричните кухини на шофьорската кабина и полуремаркето са били укрити 451 пакета в опаковки от 0.500 кг паста за наргиле, без акцизен бандерол. Акцизната стока от общо 225.5 кг с пазарна стойност 56 375 лева е задържана.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване- ТД Южна морска“ под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Водачът на автомобила В.А. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1 б “Д“ от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лв. Също така с постановление на Окръжна прокуратура - Хасково на обвиняемия е била наложена забрана да напуска пределите на Република България, освен с разрешение на прокурора.

Галерия
Свързани статии
Топ удар на Дунав мост: Задържаха близо 50 кг хеорин Хиляди ментета на световни марки дрехи задържаха на "Капитан Андреево" Камиони с тонове пластмасови отпадъци са задържани на границата с Турция (Снимки) Митничари откриха 9 кг контрабандно сребро в камион (Снимки) Намериха премръзнали мигранти до българо-турската граница Контрабандни половин милион лева задържаха на "Капитан Андреево" Цял боен арсенал спипаха на "Капитан Андреево" (Снимки) Иззеха злато и сребро за 35 бона на "Капитан Андреево" (Снимки) Митничари откриха над 180 хиляди контрабандни цигари и 24 кила тютюн Контрабандни лекарства за близо 40 хил.лв. са разкрити на "Капитан Андреево"
Тагове
капитан андреево контрабанда граница
Коментари

Още от последните новини