Официално: Рибарското селище остава без канализация

Официално: Рибарското селище остава без канализация - E-Burgas.com

Общината губи и финансирането по ПУДООС след решението за "Росенец"

Рибарското селище Ченгене скеле остава без канализация и пречиствателна станция след като общинските съветници от ГЕРБ гласуваха извънредната си докладна да отпадне предложението за смяната на улиците в Росенец. Скандалната улица си остава общинска, но при това положение обшщината няма да подпише договор по проекта за финансиране по ПУДООС, който включваше и плановете на Ченгенето.

Това е крайното решеное на общинските съветници в Бургас след двучасови дебати по скандалния казус „Росенец“.

„Канализацията няма да се осъществи, няма да го има и финансирането по ПУДООС, няма да има нова улица, нови паркоместа за 50 автомобила. Големият печеливш е „Хермес Солар“, защото няма да му взимаме от имота за велоалеи и паркинги и гражданите няма да имат лесен достъп до плажа в Росенец“, заяви общинският съветник Бойчо Георгиев, който обвини опонента си Константин Бачийски в политически капмании заради депутатски амбиции.

Интересно беше и включването на иначе тихия представител на ДПС в местния съвет Шерафет Мехмед, който попита Бачийски дали ще провери по същия начин законността и на имотите на Прокопиев по Южното Черноморие.

Дебатите, чиито край беше предизвестен, родиха и въпроса дали може да се отмени единствено точката, касаеща улицата, за да може общината да реализира проекта си с финансиране по ПУДООС, но се оказа, че това е невъзможно на практика, тъй като става въпрос за съгласие на всички заинтересовани страни.

„Това ще вкара всички в една безтегловност, която ще докара до това да не може да се случи нищо оттук нататък. Няма да има финансиране за канализацията на Ченгене скеле“, категорична бе зам.-кметицата Чанка Коралска.

Свързани статии
ДБ: Първата незаконна сграда край сараите е разрушена, остават още 13 Община Бургас: Съдействаме, нямаме никакви притеснения за законността на действията си И Икономическа полиция влезе в "Росенец" Полиция влезе в общината, нищят стара заповед за продаване на имоти в "Росенец" Мария Нейкова с крути мерки срещу самонастанилите се в държавни имоти Търсят кой да бутне незаконните постройки около сарая Правителството отпуска средства за събарянето на незаконните постройки в Росенец Ще се срещнат ли очи в очи Доган и Бойко Рашков по казуса "Росенец"? Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай Депутат от ДПС: По Южното Черноморие има хиляди постройки без документация, Росенец е политически PR
Тагове
ченегене скеле росенец
Коментари

Още от последните новини