Обучават украинците в Бургас безплатно на български език

Обучават украинците в Бургас безплатно на български език - E-Burgas.com

Уроците се организират и координират от Младежки международен център - Бургас

В Бургас стартира записване за безплатните курсове по български език за украински граждани. Близо 200 заявки са получени онлайн и в хартиен вариант само за две седмици.

„Анкетата, създадена от служителите на Младежки международен център, се попълва от пълнолетно лице и дава възможност с един формуляр да се записват цели семейства. Така реално броят на желаещите е многократно по-голям“, заяви управителят на Центъра Мария Салабашева.

Записването ще се осъществи в периода 11 – 14 април, понеделник до четвъртък включително, между 14:30 и 17:00 ч., в пункта на Община Бургас в Кризисния център на Морска гара. Това се прави с цел избягване на неточности при изписването на имейл адресите на подателите във формуляра. Приоритетно ще бъдат записвани хората, попълнили анкетите.

Курсът по български език ще е с продължителност два месеца и ще предоставя базови граматически и практически познания, с помощта на които хората бързо да се интегрират в новата среда. При интерес, от Младежкия международен център, който имат готовност да организират и ниво за напреднали. Уроците ще се провеждат два пъти седмично в Център за съвременно изкуство и библиотека „Пейо Яворов“ на ул. „Оборище“ 49 - 51, а желаещите ще бъдат разпределени във възрастови групи. Първоначално с тяхното обучение ще се заемат трима преподаватели.

Очаква се първите курсове да стартират на 18 април.

Свързани статии
Започна обучението на учители по английски език в Бургас Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни В Поморие представят възможности за обучение по европейски програми Украинци масово се връщат по родните места Програмата за настаняване на украински бежанци приключва през август Над 7000 украинци са наети на работа у нас Мариана Тошева: Край на голямото местене, над 22 хил. бежанци са настанени Омбудсманът: Настаняването на бежанци в почивните бази е краткосрочно решение Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа 20-ина украинци отказаха да ги настанят в държавна база, още 500 ще пристигнат в Елхово днес
Тагове
украинци обучение
Коментари

Още от последните новини