Обучават украинците в Бургас безплатно на български език

Обучават украинците в Бургас безплатно на български език - E-Burgas.com

Уроците се организират и координират от Младежки международен център - Бургас

В Бургас стартира записване за безплатните курсове по български език за украински граждани. Близо 200 заявки са получени онлайн и в хартиен вариант само за две седмици.

„Анкетата, създадена от служителите на Младежки международен център, се попълва от пълнолетно лице и дава възможност с един формуляр да се записват цели семейства. Така реално броят на желаещите е многократно по-голям“, заяви управителят на Центъра Мария Салабашева.

Записването ще се осъществи в периода 11 – 14 април, понеделник до четвъртък включително, между 14:30 и 17:00 ч., в пункта на Община Бургас в Кризисния център на Морска гара. Това се прави с цел избягване на неточности при изписването на имейл адресите на подателите във формуляра. Приоритетно ще бъдат записвани хората, попълнили анкетите.

Курсът по български език ще е с продължителност два месеца и ще предоставя базови граматически и практически познания, с помощта на които хората бързо да се интегрират в новата среда. При интерес, от Младежкия международен център, който имат готовност да организират и ниво за напреднали. Уроците ще се провеждат два пъти седмично в Център за съвременно изкуство и библиотека „Пейо Яворов“ на ул. „Оборище“ 49 - 51, а желаещите ще бъдат разпределени във възрастови групи. Първоначално с тяхното обучение ще се заемат трима преподаватели.

Очаква се първите курсове да стартират на 18 април.

Свързани статии
Отново отварят пунктове за пререгистриране на украински бежанци в Бургас и региона Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Учиха деца от Созопол, Черноморец и Атия как да се евакуират Започна обучението на учители по английски език в Бургас Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни В Поморие представят възможности за обучение по европейски програми Украинци масово се връщат по родните места Програмата за настаняване на украински бежанци приключва през август
Тагове
украинци обучение
Коментари

Още от последните новини