Отново отварят пунктове за пререгистриране на украински бежанци в Бургас и региона

Отново отварят пунктове за пререгистриране на украински бежанци в Бургас и региона - E-Burgas.com
Архив tvevropa.com

Във връзка с удължаването на срока за пребиваване на украинските граждани на територията на страната, сградата на Морска гара-Бургас отново ще се превърне в пункт за пререгистрация на временна закрила. Кампанията стартира на 13.02.2023 г. (понеделник) с работно време от 8,30 г. до 17.30 ч.

За целта се разкриват допълнителни 4 регистрационни пункта, където служители на ОД на МВР-Бургас ще извършват пререгистрация на украинците, потърсили временна закрила.

Обособяването на пунктовете на Морска гара са необходими, за да се избегнат струпвания на множество хора пред Районите полицейски управления, работещи с чужденци и по-бързата обработка на документите на желаещите временна закрила украинци.

Разкрити са пунктове за извършване на пререгистрация и по Районни полицейски управление в общините, както следва: РПУ-Несебър – 2 пункта, РПУ-Созопол - 1 пункт, РПУ-Поморие – 1 пункт, РПУ-Царево – 1 пункт, РПУ-Приморско-1 пункт.

Свързани статии
Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Украинци масово се връщат по родните места Програмата за настаняване на украински бежанци приключва през август Над 7000 украинци са наети на работа у нас Мариана Тошева: Край на голямото местене, над 22 хил. бежанци са настанени Омбудсманът: Настаняването на бежанци в почивните бази е краткосрочно решение Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа
Тагове
пункт морска гара украинци
Коментари

Още от последните новини