Общо 100 хил. ваксини на Pfizer и AstraZeeneca пристигат утре у нас

Общо 100 хил. ваксини на Pfizer и AstraZeeneca пристигат утре у нас - E-Burgas.com
BBC

„И през март ще имаме доставки от трите одобрени ваксини. Утре идват 21 000 дози на Pfizer. 76 800 дози идват на Астра Зенека, като до края на месеца очакваме още една пратка“, увери директорът на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.

„У нас са поставени близо 300 000 ваксини. Не е необходимо преди ваксинация да се прави тест за антитела. Под трима на хиляда души проявяват странични ефекти у нас от ваксинацията“, обясни той в ефира на bTV.

За руската ваксина Кирилов поясни, че и тя е векторна, както тази на Астра Зенека. По думите му е създадена организация, ако „Спутник V“ бъде одобрена от Европейската агенция по лекарствата, да започне доставката у нас.

Очаква се да бъде одобрена и първата еднодозова ваксина, което ще улесни ваксинацията. Все още няма отговор от Франция и Германия, от които поискахме ваксини, които те не използват.

c

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини