Общо 100 хил. ваксини на Pfizer и AstraZeeneca пристигат утре у нас

Общо 100 хил. ваксини на Pfizer и AstraZeeneca пристигат утре у нас - E-Burgas.com
BBC

„И през март ще имаме доставки от трите одобрени ваксини. Утре идват 21 000 дози на Pfizer. 76 800 дози идват на Астра Зенека, като до края на месеца очакваме още една пратка“, увери директорът на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.

„У нас са поставени близо 300 000 ваксини. Не е необходимо преди ваксинация да се прави тест за антитела. Под трима на хиляда души проявяват странични ефекти у нас от ваксинацията“, обясни той в ефира на bTV.

За руската ваксина Кирилов поясни, че и тя е векторна, както тази на Астра Зенека. По думите му е създадена организация, ако „Спутник V“ бъде одобрена от Европейската агенция по лекарствата, да започне доставката у нас.

Очаква се да бъде одобрена и първата еднодозова ваксина, което ще улесни ваксинацията. Все още няма отговор от Франция и Германия, от които поискахме ваксини, които те не използват.

c

Свързани статии
Костадин Ангелов с три опции за колективен имунитет Проф. Кантарджиев: Можем да постогнем колективен имунитет през май и юни Още 19 200 дози ваксини "АстраЗенека" пристигат у нас Изтеглят ваксините на „Астра Зенека“ у нас, ако интересът продължава да спада Ръст на ваксинираните след включването на личните лекари в процеса Проверяват случай на починала ваксинирана медицинска сестра Едва 9% от най-уязвимите българи са ваксинирани Pfizer изпревари AstraZeneca в област Бургас, общо 554 души се ваксинираха за ден Личните лекари в област Бургас започват да ваксинират от днес Над 500 души се ваксинираха за ден в област Бургас, Pfizer настига AstraZeneca
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини