Общинският съвет в Бургас се обяви срещу фалшивите новини

Общинският съвет в Бургас се обяви срещу фалшивите новини - E-Burgas.com
Причина за декларацията е скандалът, който се заформи около проекта за подземен паркинг

С остра критика срещу фалшивите новини започна днешното заседание на Общински съвет Бургас. Причината е, че политически лица внушавали твърдения, че общината щяла да разруши градинката между хотел "България" и общината със станалия скандален казус около проекта за подземен паркинг.

Да защити местния парламент Георги Дракалиев прочете декларация, с която се противопоставя на неверни твърдения, като разясни казуса и по-конкретно участието на общината в него.

В средата на миналата седмица Дракалиев се обяви против формулировката в петицията против подземния паркинг до хотел "България", в която е написано, че община Бургас се готви да даде разрешение на строежа. Той категорично заяви, че това е фалшива новина и обеща да си подаде оставката, ако се стигне до разрешение за проекта, без да се вземе под внимание общественото мнение. 

"Вече казах, че общината няма намерение да разрешава строителство на подземен паркинг под градинката до нейната сграда. Направих го, за да успокоя бургазлии, които останаха с такова впечатление, тъй като преди седмица кандидат-инвеститор е провел обществено обсъждане, след което някои политически лица обвиниха общината, че стои зад тази идея. В обсъждането са участвали и 2-3 общински съветника, които одобряват идеята, и това допълнително е създало подозрения. Само че, в нашата държава всеки има право на мнение и изразяването му изобщо не ангажира цели институции като Общински съвет или община Бургас." написа Дракалиев в групата "Старият Бургас" във Фейсбук.

В Общински съвет днес последва кратък дебат за и против дали тази трибуна е мястото за подобни дискусии.

Свързани статии
Общинският съвет в Бургас гласува Бюджет 2021 Общинските съветници от ГЕРБ искат повече инвестиции за "Меден рудник" Георги Дракалиев: Фалшива новина е, че община Бургас се готви да разреши разрушаването на част от историческия център Тръгна и онлайн подписка против подземния паркинг до хотел "България" Ето причините, които накараха бургазлии да организират подписка срещу нов паркинг Бургаската общественост ще проведе ново обсъждане за скандалния казус с паркинга Атакуваха с фалшиви гласове анкетата на e-Burgas за подземния паркинг до хотел „България“ В Бургас тръгва подписка срещу изграждането на подземен паркинг Цензурирано ли беше онлайн обсъждането за подземния паркинг в Бургас? Искате ли подземен паркинг под градинката на хотел "България"? (анкета)
Тагове
общински съвет фалшиви новини георги дракалиев хотел българия
Коментари

Още от последните новини