Общественикът Здравко Василев от Приморско с позиция срещу брат си за скандалната "Подпорна стена" на "Алепу"

Общественикът Здравко Василев от Приморско с позиция срещу брат си за скандалната
Фейсбук, личен архив

"Винаги съм имал категорично и крайно непримиримо отношение към строителството и неговото уродливо проявление по нашето черноморско крайбрежие. Свързване на името ми с един обект станал еманация на корупция и погазване на всички правила и норми ме провокират да направя това обръщение"

Това заяви в социалните мрежи общественикът Здравко Василев от Приморско във връзка с покупката на скандалната "Подпорна стена" на "Алепу", която вчера стана ясно, че вече е собственост на неговия брат - Стоян Василев.

Той е купил дъщерната фирма на “Главболгарстрой” – “ГБС Турс” ЕАД, която притежава правата за комплекса. Стоян Василев е настоящ общински съветник от ПП МИР в Общински съвет Приморско. Той бе кандидат-кмет през 2019 година и стигна до балотаж.

По време на пресконференция в столицата вчера той обяви , че целта му е да  “намери най-добрият законов и обществено приемлив начин проектът да бъде завършен. Той обяви още , че се е запознал подробно с историята на проекта от първото инвестиционно намерение през 2007 г. и всички действия са законни. 

Срещу действията, свързани с придобиването на скандалния имот, собственост вече на Василев, се обяви неговият брат Здравко. Във видеообръщението той изразява непримиримост към безразборното строителство по Черноморието и подобни сделки , независимо че в случая става въпрос за собствения му брат.

Свързани статии
Започва събарянето на скандалния строеж на "Алепу", оставят само подпорната част Наградиха бургаски прокурори по казуса "Алепу" ВАС окончателно: Разрешителното за строежа в местността Алепу е нищожно Странни доводи в Приморско лишиха създаването на фондация за опазване на черната мида Мария Нейкова: Усещането за безнаказаност и отсъствие на институциите трябва да спре ВАП: Разрешението на строежа на Алепу е нищожно Продължават проверките на Алепу Служебният екоминистър: Искам да съборя строежа на Алепу, но нямам правомощия "Изправи се! Мутри вън!" искат Комисия за "Алепу" и къщата в Барселона Кметът на Бургас Димитър Николов и активът на ГЕРБ протестираха на Алепу (Видео)
Тагове
Здравко Василев Стоян Василев Алепу подпорна стена
Коментари

Още от последните новини