Облачно, но без валежи ще е времето днес

Облачно, но без валежи ще е времето днес - E-Burgas.com

Студено ще остане времето в страната, сочи прогнозата за времето на НИМХ-БАН. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса.
Почти през целия ден по Черноморието ще има ниска слоеста облачност, но ще остане без валежи. Ще е почти тихо. Привечер ще са появи слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 2 - 4 градуса, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.
По-значителна ниска слоеста облачност ще се задържи по поречието на Дунав и над Източна България и там дневните температури ще останат по-ниски, между минус 3 и минус 1 градуса. В останалата част от страната максималните температури ще са между 1 и 6 градуса.

В планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно слънчево и ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градуса.

В петък на места в Западна България ще има условия за валежи, които на много места ще са от сняг. Образуване на сериозна снежна покривка обаче не се очаква.

От събота ще започне значително затопляне на времето, което ще остане и за Коледните празници.

На Бъдни вечер и на Коледа значителни валежи не се очакват, като на много места в България градусите през деня дори ще надминат 10-12 градуса.

Застудяване ще има отново в първия работен ден след почивните дни – в четвъртък. На този етап обаче сериозни снеговалежи по Нова година не се очертават.

 

Коментари

Още от последните новини