Няма да затварят хотели в случаи на COVID-19

Няма да затварят хотели в случаи на COVID-19 - E-Burgas.com

Няма да се затварят хотели, в които е установен случай на заразен с Covid-19 турист. В такива ситуации действа алгоритъм, утвърден и с РЗИ в страната, за изолиране на болните в отделна стая. Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която се срещна с представители на туристическия бранш, с кмета на града Иван Портних, с областния управител Стоян Пасев, с представители на контролните институции.

Министър Ангелкова посочи, че всички указания, оповестени от министерството са към днешна дата и в зависимост от решенията на европейските институции и на ситуацията с епидемичната обстановка у нас, могат да бъдат променени.

Тя увери, че няма да има дискриминация и всички двустранни споразумения, които се сключат в тази сфера, ще бъдат реципрочни и за нашата страна.

Източник: БНР

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби
Тагове
хотели ангелкова туризъм
Коментари

Още от последните новини