Нова акция по пътищата за празниците, АПИ спира с ремонтите

Нова акция по пътищата за празниците, АПИ спира с ремонтите - E-Burgas.com

От днес е в ход нова полицейска акция, която ще продължи до 24 септември. Операцията на "Пътна полиция" е във връзка с очаквания завишен трафик през почивните дни и около Деня на независимостта - 22 септември. Очаква се много хора да напуснат столицата в почивните дни. Предприети са мерки за ограничаване на трафика.

Всички екипи на "Пътна полиция" ще бъдат разпределени по основните изходи на столицата. Създадена е организация да се регулира трафика, да се подпомага движението, както от Столична община, така и от "Пътна полиция", съобщи инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция", цитиран от БНТ.

На територията на страната Агенция "Пътна инфраструктура" е взела всички мерки да се преустановят краткотрайните ремонти, които не са наложителни. "Прекратени са ремонти като изкърпване на платното, поставяне на маркировки, подмяна на мантинели, косене на тревни площи, които не са наложителни. Те са спрени към момента, за да не възпрепятстват движението по пътищата", поясни инспектор Близнаков. Околовръстното шосе на София между кварталите "Младост" и "Горубляне" е пуснато за движение, но от полицията не препоръчват да се минава оттам, тъй като при временното регулиране на движението в района в момента се използва само една пътна лента и се образуват сериозни задръствания. При възможност водачите да използват алтернативни маршрути.

С началото на учебната година веднага беше отчетено и сериозно засилване на трафика, акцентираха още от "Пътна полиция". Апелът към шофьорите е да са с повишено внимание, когато минават в районите на училища и детски градини.

Източник: actualno.com

 

Свързани статии
Цял боен арсенал спипаха на "Капитан Андреево" (Снимки) Все още опашки от коли на "Тракия" Повдигнаха обвинения на седем бургаски дилъри Пиян с "Мерцедес" се преобърна в частен двор в Равнец Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки) Двуметрови преспи затвориха Троянския проход Три млади бургазлийки клиентки на прокуратурата заради търговия с наркотици 15 катастрофи за денонощие в страната, трима души загинаха От лятото пътуваме в Европа само с ковид сертификат Иззеха злато и сребро за 35 бона на "Капитан Андреево" (Снимки)
Тагове
апи акция кат пътна полиция празници трафик
Коментари

Още от последните новини