Николета Петрова: Позитивната промяна в образованието не е далечна и недостижима

Николета Петрова: Позитивната промяна в образованието не е далечна и недостижима - E-Burgas.com

Новите обучителни методи и образователни формати променят представите ни за образование. Позитивната промяна не е нещо далечно и недостижимо и това е благодарение на инициативните личности, които работят за освежаване на образователната ситемата и реализиране на алтернативи на действащия образователен модел. Днес почти всеки голям град в България може да се похвали с такива хора. “Училище Френе" в Бургас е пример за това, че обществото ни има нужда от свобода в избора си на форми и методи на образование, а държавата ни позволява да го правим.

Това заяви пред e-Burgas Николета Петрова, оновател на “Училище Френе”. За втора поредна година “Френе“ е домакин на кинофестивала “(не)Възможното образование“, организиран от Community for Democratic Education

Целта на събитието е да адресира в медийното и обществено пространство разнообразните форми, по които образованието може да се случва. Кинофестивалът е повод за обединение на основните участници в учебния процес: учители, ученици и родители.

Търсената промяна е да се повиши разбирането на обществото за това, че има повече от един начин за образование. Тези разнообразни възможности се практикуват от много години и имат доказани положителни резултати в различни училища по света. Филмите и последващите ги дискусии целят да предизвикат участниците да мислят за образование и да припознаят темата като изключително важна за бъдещето на всички ни.

Коментари

Още от последните новини