Несебърско село отбеляза празника на домашната наденица (Снимки)

Несебърско село отбеляза празника на домашната наденица (Снимки) - E-Burgas.com

Кошарица отбеляза Празника на домашната наденица, който тази година се проведе за 11 път. Събитието, което е популярно в региона, събра в центъра на селото хора, дошли да се повеселят, да вкусят от домашно приготвените месни деликатеси и да приветстват участниците в тазгодишния конкурс за най-вкусно приготвен суджук. Кулинарната проява откри кметът на селото Валентин Станчев, който поздрави участниците и гостите на празника и благодари на кмета на Община Несебър и цялата администрация, както и на всички, ангажирани с организацията на събитието. Слово произнесе и кметът на общината Николай Димитров, като подчерта, че такива инициативи сплотяват общността, носят радост и удоволствие.

И тази година специално подбрано жури, след внимателна дегустация, оцени качествата на домашно приготвените мезета, които участниците в конкурса представиха.

Ежегодният кулинарен конкурс за домашна наденица с най-добри вкусови качества тази година спечели Марин Михалев, на второ място се нареди Станимир Анчев, а на трето  – Иво Ганчовски.

Те получиха грамоти за доказано майсторство в кулинарното изкуство от кмета на Кошарица Валентин Станчев и подаръци, осигурени от местното читалище и кметството.

За празничното настроение на присъстващите се погрижиха фолклорна група „Магия“ към местното читалище „ Светлина-1928“, Хор за гръцки песни „Месемврия“ към НЧ „Яна Лъскова“ – Несебър,  ФГ „Калгамач“ към читалището в село Бата, Дамян Каравасилев към ОДК-Несебър.

Всички, уважили празника в Кошарица, имаха възможността да се насладят на вкусна, прясно изпечена наденица.

Такива прояви дават възможност на хората да общуват, да се веселят и да обменят кулинарни рецепти в духа на народните традиции.

Галерия
Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Около 360 000 българи празнуват имен ден Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки)
Тагове
кошарица несебър празник
Коментари

Още от последните новини