Несебърлии показаха добра активност в кампанията за разделно събиране (Снимки)

Несебърлии показаха добра активност в кампанията за разделно събиране (Снимки) - E-Burgas.com

Организираната от Община Несебър есенна кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и негодни за употреба батерии и акумулатори в населените места на територията на община Несебър  отчете добра активност.

Благодарение на инициативността на гражданите в обявените пунктове се събраха: 17 кг негодни за употреба батерии, около 118 бр. информационно, телекомуникационно оборудване и потребителски уреди (хладилници, монитори, телефонни апарати, компютри, принтери, копирни устройства, ел. печки, телевизори и др.).

Най-голяма активност беше отчетена в Несебър, Обзор и село Баня.

Събраните масово разпространени отпадъци се предадоха за рециклиране на организациите по оползотворяване „Трансинс батери“ ООД и „Трансинс технорециклираща компания“ АД – гр. Варна.

Кампанията се организира два пъти годишно – през пролетта и есента. Община Несебър благодари на всички, които се включиха в инициативата за разделно събиране на излязло от употреба специфично оборудване, тъй като голяма част от съставящите го компоненти не се рециклира по естествен път. Тяхното нерегламентирано изхвърляне  води до трайно замърсяване на околната среда и представлява сериозна опасност за здравето. Предаването на отпадъците на лицензирана компания дава възможност за рециклиране и превръщане на излезлите от употреба уреди в полезни суровини за промишлеността.

Галерия
Свързани статии
Отличиха с почетни знаци двама дипломати в Несебър Проверяват плаж в Несебър заради издигната пясъчна дига Учат деца в несебърски села как да ползват интернет безопасно Несебър отново грабна погледа на ЮНЕСКО Съдия Мария Берберова оглави Районния съд в Несебър Морски общини започват акция по събиране на стари електроуреди Започна изграждането на нов паркинг и детска площадка в Обзор В Несебър готови за старта на новата учебна година Най-голямото училище в Несебър посреща учебната година с новоизграден кабинет Несебър става столица на меда
Тагове
Несебър Обзор разделно събиране
Коментари

Още от последните новини