Възстановяват щетите по крайбрежната алея в Обзор

Възстановяват щетите по крайбрежната алея в Обзор  - E-Burgas.com

Във връзка с щета по крайбрежната алея в гр. Обзор,  настъпила вследствие на тежката метеорологична обстановка от последните дни, Община Несебър е предприела мерки за незабавно ограничаване и забрана за движение по компрометираното съоръжение както за превозни средства, така и за пешеходци. При направена от общината проверка е установена незаконноизградена буна, която според експерти, е причина за пренасочване силата на вълната към срутилия се вследствие на дългогодишните процеси  участък. Предстои сезиране на отговорните държавни институции относно правилата за експлоатация на концесионната зона на плажа и грубо неспазване на ограниченията  за  навлизане на тежка строителна техника по крайбрежната алея.

Строително-ремонтните дейности, които предстои да стартират  по алеята, са залегнали в капиталовата програма на общината и по тях се действа системно и методично според зададените в проекта етапи.

За предстоящия основен ремонт на крайбрежната алея с канализационен колектор  Ф 500 в Обзор вече е избран изпълнител и строителните дейности ще започнат в най-кратки срокове. Предвижда се изграждане   на нова подпорна стена. Необходимостта от премахване на старото подпорно съоръжение е следствие от неколкократните аварии, пропадания, срутвания, както и от преминаването на тежка механизация по алеята. Предвижда се и реконструкция на алейното осветление, нов предпазен парапет и подмяна на съществуващата настилка.

Средствата са осигурени от бюджета на Община Несебър.

Свързани статии
В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии От утре паяк ще отстранява нарушители по улиците на Обзор Обзор в трескава подготовка за летния сезон (Снимки) Николай Димитров: Обзор е на дефицит всяка година, искат да застроят Емона и Иракли Несебърлии показаха добра активност в кампанията за разделно събиране (Снимки) Започна изграждането на нов паркинг и детска площадка в Обзор Трима пострадаха в катастрофа в района на Обзор Парадокс в Несебър: Готвят нов контрареферендум Фекални води се изливат на плажа в Обзор Ясни са какви ще са предизвикателствата пред Обзор
Тагове
обзор
Коментари

Още от последните новини