Несебър става столица на меда

Несебър става столица на меда - E-Burgas.com

От 21 август до 5 септември в Несебър ще се проведе XX-то издание на Фестивала на меда „Кирил Киров“. Форумът носи името на основателя на това забележително със своята давност събитие – Кирил Киров. Дълги години изтъкнатият местен  майстор-пчелар бе сърце, душа и мотор на тази инициатива. Тазгодишното събитие се организира от неговия син – Николай Киров, с подкрепата на Община Несебър.

В сладкия  форум  ще участват пчелари от цялата страна.

Официалното откриване на фестивала е в събота – 21 август от 9 ч. на пл. „Месамбрия“.

Пространството около площада в Стария Несебър отново ще се изпълни с производители на качествени продукти от природния еликсир. Aсортиментът включва както традиционни медни изкушения, така и восъчни сувенири, медни мехлеми и козметика.

Свързани статии
Според земеделския министър няма опасност от зърнена криза Родни производители също обявиха протестна готовност Карлос Насар спечели шести медал за България Общински кмет поведе протест заради поражения от градушка, земеделци блокираха главен път Дефицит на медицински сестри в почти всяко отделение в УМБАЛ-Бургас 8 медала за бургаските борци на държавно първенство Обзор в трескава подготовка за летния сезон (Снимки) Стотици гуми, железа и кофи извадиха от дъното на морето край Несебър Ученици от СУ "Любен Каравелов" за пореден път прославиха Несебър Кметът с поздрав към бургаските медици: Ще продължим да надграждаме сферата на здравеопазването
Тагове
Несебър мед
Коментари

Още от последните новини