Несебър става столица на меда

Несебър става столица на меда - E-Burgas.com

От 21 август до 5 септември в Несебър ще се проведе XX-то издание на Фестивала на меда „Кирил Киров“. Форумът носи името на основателя на това забележително със своята давност събитие – Кирил Киров. Дълги години изтъкнатият местен  майстор-пчелар бе сърце, душа и мотор на тази инициатива. Тазгодишното събитие се организира от неговия син – Николай Киров, с подкрепата на Община Несебър.

В сладкия  форум  ще участват пчелари от цялата страна.

Официалното откриване на фестивала е в събота – 21 август от 9 ч. на пл. „Месамбрия“.

Пространството около площада в Стария Несебър отново ще се изпълни с производители на качествени продукти от природния еликсир. Aсортиментът включва както традиционни медни изкушения, така и восъчни сувенири, медни мехлеми и козметика.

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър МБАЛ "Бургасмед" с безплатни профилактични прегледи за деца всеки вторник Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник" Ето го новия парк в "Меден рудник" Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър
Тагове
Несебър мед
Коментари

Още от последните новини