Несебър става столица на меда

Несебър става столица на меда - E-Burgas.com

От 21 август до 5 септември в Несебър ще се проведе XX-то издание на Фестивала на меда „Кирил Киров“. Форумът носи името на основателя на това забележително със своята давност събитие – Кирил Киров. Дълги години изтъкнатият местен  майстор-пчелар бе сърце, душа и мотор на тази инициатива. Тазгодишното събитие се организира от неговия син – Николай Киров, с подкрепата на Община Несебър.

В сладкия  форум  ще участват пчелари от цялата страна.

Официалното откриване на фестивала е в събота – 21 август от 9 ч. на пл. „Месамбрия“.

Пространството около площада в Стария Несебър отново ще се изпълни с производители на качествени продукти от природния еликсир. Aсортиментът включва както традиционни медни изкушения, така и восъчни сувенири, медни мехлеми и козметика.

Свързани статии
В Несебър готови за старта на новата учебна година Най-голямото училище в Несебър посреща учебната година с новоизграден кабинет Отлагат празника на "Меден рудник" Николов вдигна заплатите на медиците в общинксото здравеопазване Открито е оръжието, с което е ликвидиран Юмер, зловещи подробности около двете убийства Изпечен несебърлия мами чужди туристи със стари банкноти в Слънчев бряг Манастирът край "Меден рудник" отваря врати на Богородица Медици от спешна помощ в няколко града излизат на протест В Несебър се защитиха от бълхи, кърлежи и други хапливи насекоми Над 200 жители и гости на Несебър се възползваха от безплатни прегледи на кожата
Тагове
Несебър мед
Коментари

Още от последните новини