Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари

Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари - E-Burgas.com

Новооткритият сектор Ревматология към Отделението по вътрешни болести на болница „Бургасмед“ обявява  безплатни прегледи от 12 до 16 февруари. Прегледите ще се провеждат от 9.00ч. до 12.00ч. в кабинет 406 на ДКЦ „Бургасмед“.
 
Желаещите да бъдат прегледани от ревматолог, могат да запишат предварително час на регистратурата на лечебното заведение или на телефони  0892 22 28 00 и 0892 22 25 25.
 
Ревматологът д-р Мерал Ариф, която ще осъществява прегледите на кабинет, коментира, че най-честите причини за посещение при ревматолог са болка по ставите и съпътстващ функционален дефицит, характерни за голямата група на възпалителните и дегенеративните ставни заболявания. Тя посочва, че обект на ревматологията е и остеопорозата, заболяване със социална значимост, което се характеризира  с понижена костна маса и променена структура на костта, водещи до увеличен риск от фрактури.
 
Специалистът също уточнява, че спектърът на автоимунните заболявания на съединителната тъкан е широк, като споменава например системен лупус еритематозус, системна склероза, групата на миозитите, васкулитите и др., които освен опорно-двигателния апарат, могат да ангажират и редица други органи и системи в човешкото тяло.
 
„С предстоящите профилактични прегледи целим да увеличим информираността сред населението относно основните симптоми и клинични прояви на ревматологичните заболяванията. Навременното диагностициране и лечение е важно, за да се избегнат трайни увреди и инвалидизация, както и да се подобри работоспособността и качеството на живот сред страдащите от ставни и системни заболявания“, изтъква д-р Ариф.
 

Свързани статии
МБАЛ "Бургасмед" с безплатни профилактични прегледи за деца всеки вторник „Бургасмед“ с безплатни профилактични прегледи за ученици „Бургасмед“ вече има детски неотложен кабинет Роди се първото украйнско бебе в МБАЛ „Бургасмед“ Безплатни кардиологични прегледи с измерване на кръвно налягане в Бургас Още една болница изследва за C-19, "Бургасмед" разполага с бързи и PCR тестове за граждани
Тагове
Бургасмед
Коментари

Още от последните новини