Намалят таксата на Социалния патронаж в Бургас за част от потребителите

Намалят таксата на Социалния патронаж в Бургас за част от потребителите - E-Burgas.com

От 2022 година таксата за услугата „Доставка на храна“, предоставяна от Домашен социален патронаж – Бургас, ще бъде по-ниска за част от потребителите. Причината е в промяната на чл.25, ал.2 и 3 от Наредбата за местните данъци и такси на Община Бургас за 2022 г. /изм. Протокол № 30/20.12.2021 г./, в която е посочено, че лицата, ползващи тази услуга на Социалния патронаж с пенсии под 600 лв. и лица с намалена работоспособност над 51%, установено с Експертно решение, ще заплащат такса с облекчение.

За да могат да ползват отстъпката, която влиза в сила от 2022 г., всички потребители на Патронажа, отговарящи на горепосочените условия, трябва да предоставят копие от ТЕЛК решение и справка от НОИ за актуалната пенсия.

Ако не бъде представена документация, удостоверяваща тези изисквания, потребителите ще продължат да заплащат пълната издръжка на услугата „Доставка на храна“.

Необходимите документи ще се приемат в Домашен социален патронаж на адрес: гр. Бургас „Иван Богоров“ № 20 или сканирани и изпратени на електронна поща: [email protected]

Свързани статии
Община Бургас ще продължи да осигурява топла храна на нуждаещите се и през 2023 Нов микробус ще разнася кухнята на социалния патронаж в Бургас Търсят се кадри за "Асистентска подкрепа" в Бургас Деца от Созопол изненадаха възрастните хора в общината Преобразиха двора на Центъра за социална рехабилитация в Бургас (Снимки) Започна ваксинирането на бургаски пенсионери по домовете Дариха половин тон риба на Социалния патронаж в Бургас Четвърт тон бракониерска риба подсилва кухнята на социалния патронаж в Камено Социалния патронаж в Бургас стана на 45 години, зарадваха над 900 потребители Още 432 бургазлии ще получават храна и лекарства в домовете си
Тагове
социален патронаж
Коментари

Още от последните новини