Нов микробус ще разнася кухнята на социалния патронаж в Бургас

Нов микробус ще разнася кухнята на социалния патронаж в Бургас - E-Burgas.com

Община Бургас предвижда закупуване на нов лекотоварен автомобил за разнос на храна за нуждите на Домашния социален патронаж. Идеята е новият микробус да отговори на нарастващите потребности на проекта „Топъл обяд“, изпълняван от патронажа. Предложението ще бъде разгледано от общинските съветници на предстоящата сесия на 27 октомври.

За целта е необходимо Община Бургас да кандидатства по програма „Патронажна мобилност за доставка на „Топъл обяд“ на Министерството на труда и социалната политика с проектно предложение към Фонд „Социална закрила“. Срокът е до 25 ноември.

Програмата предвижда подпомагане на социалната дейност в общините чрез закупуване на нови лекотоварни автомобили за разнос на храна на потребителите на услугата домашен социален патронаж.

Според правилата за финансиране на проектите по Фонд „Социална закрила“, отпуснатите средства не могат да надвишават 36 000 лв. или 90 % от даден проект, което означава, че се изисква съфинансиране на останалите 10 %.

Към момента Домашният социален патронаж в Бургас има 10 микробус за разнос на храна на 900 души, като 3 от тях са силно амортизирани и трябва да се подменят. Освен това, новият микробус ще обезпечи нарастващите потребности за разнос на храна по програмата „Топъл обяд“, с която се увеличават потребителите на Домашния патронаж с още 160 човека.

Свързани статии
Община Бургас ще продължи да осигурява топла храна на нуждаещите се и през 2023 Търсят се кадри за "Асистентска подкрепа" в Бургас Деца от Созопол изненадаха възрастните хора в общината Намалят таксата на Социалния патронаж в Бургас за част от потребителите Преобразиха двора на Центъра за социална рехабилитация в Бургас (Снимки) Започна ваксинирането на бургаски пенсионери по домовете Дариха половин тон риба на Социалния патронаж в Бургас Четвърт тон бракониерска риба подсилва кухнята на социалния патронаж в Камено Социалния патронаж в Бургас стана на 45 години, зарадваха над 900 потребители Още 432 бургазлии ще получават храна и лекарства в домовете си
Тагове
социален патронаж
Коментари

Още от последните новини