Още 432 бургазлии ще получават храна и лекарства в домовете си

Още 432 бургазлии ще получават храна и лекарства в домовете си  - E-Burgas.com

Община Бургас разширява капацитета на социалната услуга "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" с още 432 потребители, които ще получават хранителни продукти, лекарства и допълнителни дейности като заплащане на битови сметки и неотложни административни услуги.

Изпълнението на новата процедура е по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 и е в подкрепа на мерките на Община Бургас по време на въведеното извънредно положение и съпътстващия го наложителен период на социална изолация.

От тази социална услуга могат да се възползват хора, попадащи в следните целеви групи:

  • Възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване;
  • Хора с увреждания;
  • Възрастни в риск. "Възрастен в риск" е лице, което е:

        -  в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;

        -  в случай, че лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID-19;

        -  самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.

Нуждаещите се могат да намерят заявлението за записване за услугата "Патронажна грижа Компонент 3" като прикачен файл под това съобщение, както и в сайта на Община Бургас в раздел "Социални звена" - Домашен социален патронаж:или в раздел "Социални дейности" - "Проекти и програми".

Попълненото заявление трябва да се подаде на е-мейла на Домашния социален патронаж: [email protected] или ако нямате достъп до интернет, да се изпрати по пощата на адрес: гр. Бургас, ул. "Иван Богоров" № 20, всеки работен ден от 08:30 до 16:30 часа. Информация за програмата може да намерите на телефон: 0883 252 661.

Списъкът с кандидат-потребителите ще се актуализира постоянно, като към него ще има възможност да се добавят нови такива, които имат потребност от предлаганите услуги. Освен това, ще бъдат създадени условия за обслужване и на нуждаещите се в малки и отдалечени населени места на територията на общината.

Крайният срок за изпълнение на дейностите по новата процедура е до 31.12.2020 г.

За изпълнение на дейностите ще бъде нает допълнителен персонал, чрез който да се сформират мобилни екипи, предоставящи качествено услугите, свързани с преодоляване последиците от коронавируса:

-  доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост;

-  доставка на лекарства;

-  заплащане на битови сметки;

-  заявяване и получаване на неотложни административни услуги.

Доставките на храна и лекарства, заплащането на битовите сметки и получаването на неотложни административни услуги, ще бъде със средства на потребителите или със средства от дарения на фирми и производители, които се предоставят безвъзмездно само на крайно нуждаещи се хора.

Това е поредно разширяване на капацитета на социалната услуга "Патронажна грижа" в Бургас, след като в последните седмици в резултат на социалната изолация, свързана с COVID-19, потребителите й драстично се увеличиха на 1000 души, които редовно получават топла храна и 270 души, ползващи комплексната услуга, включваща почистване на дома, битова поддръжка, медицински преглед, клиничен мобилен лаборант, рехабилитатор, психолог и други социални и здравни дейности.

Свързани статии
Община Бургас ще продължи да осигурява топла храна на нуждаещите се и през 2023 Нов микробус ще разнася кухнята на социалния патронаж в Бургас Търсят се кадри за "Асистентска подкрепа" в Бургас Деца от Созопол изненадаха възрастните хора в общината Намалят таксата на Социалния патронаж в Бургас за част от потребителите Преобразиха двора на Центъра за социална рехабилитация в Бургас (Снимки) Започна ваксинирането на бургаски пенсионери по домовете Дариха половин тон риба на Социалния патронаж в Бургас Четвърт тон бракониерска риба подсилва кухнята на социалния патронаж в Камено Социалния патронаж в Бургас стана на 45 години, зарадваха над 900 потребители
Тагове
социален патронаж
Коментари

Още от последните новини