Още 432 бургазлии ще получават храна и лекарства в домовете си

Още 432 бургазлии ще получават храна и лекарства в домовете си  - E-Burgas.com

Община Бургас разширява капацитета на социалната услуга "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" с още 432 потребители, които ще получават хранителни продукти, лекарства и допълнителни дейности като заплащане на битови сметки и неотложни административни услуги.

Изпълнението на новата процедура е по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 и е в подкрепа на мерките на Община Бургас по време на въведеното извънредно положение и съпътстващия го наложителен период на социална изолация.

От тази социална услуга могат да се възползват хора, попадащи в следните целеви групи:

  • Възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване;
  • Хора с увреждания;
  • Възрастни в риск. "Възрастен в риск" е лице, което е:

        -  в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;

        -  в случай, че лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID-19;

        -  самотен/ни родител/и с дете/ца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.

Нуждаещите се могат да намерят заявлението за записване за услугата "Патронажна грижа Компонент 3" като прикачен файл под това съобщение, както и в сайта на Община Бургас в раздел "Социални звена" - Домашен социален патронаж:или в раздел "Социални дейности" - "Проекти и програми".

Попълненото заявление трябва да се подаде на е-мейла на Домашния социален патронаж: [email protected] или ако нямате достъп до интернет, да се изпрати по пощата на адрес: гр. Бургас, ул. "Иван Богоров" № 20, всеки работен ден от 08:30 до 16:30 часа. Информация за програмата може да намерите на телефон: 0883 252 661.

Списъкът с кандидат-потребителите ще се актуализира постоянно, като към него ще има възможност да се добавят нови такива, които имат потребност от предлаганите услуги. Освен това, ще бъдат създадени условия за обслужване и на нуждаещите се в малки и отдалечени населени места на територията на общината.

Крайният срок за изпълнение на дейностите по новата процедура е до 31.12.2020 г.

За изпълнение на дейностите ще бъде нает допълнителен персонал, чрез който да се сформират мобилни екипи, предоставящи качествено услугите, свързани с преодоляване последиците от коронавируса:

-  доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост;

-  доставка на лекарства;

-  заплащане на битови сметки;

-  заявяване и получаване на неотложни административни услуги.

Доставките на храна и лекарства, заплащането на битовите сметки и получаването на неотложни административни услуги, ще бъде със средства на потребителите или със средства от дарения на фирми и производители, които се предоставят безвъзмездно само на крайно нуждаещи се хора.

Това е поредно разширяване на капацитета на социалната услуга "Патронажна грижа" в Бургас, след като в последните седмици в резултат на социалната изолация, свързана с COVID-19, потребителите й драстично се увеличиха на 1000 души, които редовно получават топла храна и 270 души, ползващи комплексната услуга, включваща почистване на дома, битова поддръжка, медицински преглед, клиничен мобилен лаборант, рехабилитатор, психолог и други социални и здравни дейности.

Свързани статии
Търсят се кадри за "Асистентска подкрепа" в Бургас Деца от Созопол изненадаха възрастните хора в общината Намалят таксата на Социалния патронаж в Бургас за част от потребителите Преобразиха двора на Центъра за социална рехабилитация в Бургас (Снимки) Започна ваксинирането на бургаски пенсионери по домовете Дариха половин тон риба на Социалния патронаж в Бургас Четвърт тон бракониерска риба подсилва кухнята на социалния патронаж в Камено Социалния патронаж в Бургас стана на 45 години, зарадваха над 900 потребители Ето как изглеждат помещенията, където се приготвя храната за над 2000 нуждаещи се (Снимки) Тромави проверки на социалния статус бавят раздаването на храни в Бургас
Тагове
социален патронаж
Коментари

Още от последните новини