Над 700 нарушители по пътищата у нас само за денонощие

Над 700 нарушители по пътищата у нас само за денонощие - E-Burgas.com

Над 700 нарушители по пътищата на страната само последното денонощие, бяха установени при съвместна специализирана операция на „Пътна полиция" към СДВР и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата".

На четири точки в най-интензивните зони на София бяха разположени допълнителни камери за заснемане. Само в рамките на три часа бяха заснети 332 нарушения на скоростните режими. Предстои обработване и издаване на електронни фишове за констатираните нарушени.

Очаква се акциите да зачестят в различни областни градове с концентрация на инциденти и смъртни случаи.

Старши инспектор Тихомир Неделчев от Отдел „Пътна полиция" към СДВР заяви, че от началото на лятото на територията на столицата се регистрират от 800 до 1000 нарушения дневно.

Димитър Илиев от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата" заяви, че през летните месеци е най-опасният сезон по пътищата и с най-много жертви. Той отправи апел към шофьорите за проявяване на търпение и повишено внимание при шофиране, както и използване на обезопасителни системи с акцент върху децата.

Свързани статии
Катастрофа блокира пътя Варна-Бургас Жена и детето й загинаха в катастрофа на "Тракия" Златните хитове на Тончо Русев ще звучат на "Тройката" Влак прегази човек в Карнобатско Свидетели на ужаса край Ахтопол: Поршето се приземи на 2 метра от нас! (Снимки) МВР: Дрогата побеждава алкохола зад волана 17-годишен загина в катастрофа между Лозенец и Царево Моторист е с опасност за живота след катастрофа на пътя Бургас – Малко Търново Нова акция срещу пияни и дрогирани шофьори Ад на пътя Плевен - Ловеч, петима загинаха в катастрофа
Тагове
кат нарушители акция
Коментари

Още от последните новини