Над 700 нарушители по пътищата у нас само за денонощие

Над 700 нарушители по пътищата у нас само за денонощие - E-Burgas.com

Над 700 нарушители по пътищата на страната само последното денонощие, бяха установени при съвместна специализирана операция на „Пътна полиция" към СДВР и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата".

На четири точки в най-интензивните зони на София бяха разположени допълнителни камери за заснемане. Само в рамките на три часа бяха заснети 332 нарушения на скоростните режими. Предстои обработване и издаване на електронни фишове за констатираните нарушени.

Очаква се акциите да зачестят в различни областни градове с концентрация на инциденти и смъртни случаи.

Старши инспектор Тихомир Неделчев от Отдел „Пътна полиция" към СДВР заяви, че от началото на лятото на територията на столицата се регистрират от 800 до 1000 нарушения дневно.

Димитър Илиев от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата" заяви, че през летните месеци е най-опасният сезон по пътищата и с най-много жертви. Той отправи апел към шофьорите за проявяване на търпение и повишено внимание при шофиране, както и използване на обезопасителни системи с акцент върху децата.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Акция в столицата срещу компания за криптовалута Катастрофа с камион блокира едната тангента към София Младеж от руенско помля пенсионер с автомобила си е село Просеник "Българската Коледа" събра над 2,7 млн. лева до момента
Тагове
кат нарушители акция
Коментари

Още от последните новини