Над 500 машини чистят пътищата в страната

Над 500 машини чистят пътищата в страната - E-Burgas.com
Снимка АПИ

544 машини са почиствали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите. През следващите дни се очаква понижение на температурите, което е предпоставка за заледяване, особено по усойните места. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват превантивно срещу обледяване.

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението затруднява работата на пътноподдържащите машини и възпрепятства пътуването на всички шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Свързани статии
Задържаха контрабандни смартфони за 60 бона на границата с Турция АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата Два пътя остават затврени в Созопол Ропотамо преля, затвориха пътя Приморско - Созопол Ето кои са затворените пътища в Бургаско към момента заради дъжда АПИ предупреждава шофьорите за влошаване на времето Нова полицейска акция по пътищата в страната МВР предупреждава шофьорите, че времето се влошава КАТ събра над 100 милиона лева от глоби за година Димитър Николов: Дойде време за изграждането на Северния обход и пълното извеждане на трафика извън града
Тагове
път сняг снегорини апи
Коментари

Още от последните новини