Над 500 машини чистят пътищата в страната

Над 500 машини чистят пътищата в страната - E-Burgas.com
Снимка АПИ

544 машини са почиствали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите. През следващите дни се очаква понижение на температурите, което е предпоставка за заледяване, особено по усойните места. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват превантивно срещу обледяване.

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението затруднява работата на пътноподдържащите машини и възпрепятства пътуването на всички шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Свързани статии
Непочистени храсти и дървета са завзели половината от пътното платно към с.Дюлево, Община Средец (снимки) Водна терапия в басейн за деца с увреждания в Бургас Много сняг и силен вятър на Шипченския проход Леден ад на входа на село Баня Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Ограничения по пътищата в страната заради снега Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Истинска зима ни очаква от днес Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи АПИ ремонтира 3000 км пътища през 2023
Тагове
път сняг снегорини апи
Коментари

Още от последните новини