На училище отново през лятото?

На училище отново през лятото? - E-Burgas.com

Има вероятност учебната година да бъде удължена, обяви пред "Нова телевизия" министърът на образованието Красимир Вълчев. Допълни, че всички трябва да се настроят, че лятото тази година ще се учи малко повече.

Според него най-много ще бъдат засегнати юни и част от юли. "Всички трябва да имаме нагласи, че карантината ще продължи и родителите да знаят, че юни месец няма да ходят на почивка", посочи още Красимир Вълчев.

За матурите обяви, че рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, защото учениците няма да са в равнопоставена среда.

По думите му абитуриентските балове вероятно ще са през юли.

Допуска, че може да има проблем при учениците от 12 клас, които кандидатстват в университети в чужбина, защото там трябва съгласуване с европейските висши училища. В момента образователните министри на останалите европейски страни по-скоро се въздържат от прибързани решения, а нашите вузове са сговорчиви по темата, каза още Красимир Вълчев.

Според него предложението на директорите на училищата за отпадане на външното оценяване за 4-ти и 10-и клас и промени в изпита за 7-и клас и матурите е прибързано и неаргументирано. "Рано е да говорим за отпадане. Ако бъдем в ситуация на невъзможност и юни месец, и юли продължат ограничителните мерки, ще можем да говорим за това", каза министърът. Според него, ако се подходи така, трябва да отпаднат всички изпити.

Свързани статии
Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Ивайло Мирчев: Време е да им кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове Откриха новия учебен корпус и физкултурен салон на най-старото бургаско училище (Снимки) Коджакафалията подари на учениците си Център за космически изследвания за рождения си ден (Снимки) Близо 300 деца прекрачиха прага на науката за първи път в Несебър Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици МОН въвежда временни противоепидемични мерки в училищата и градините Учебната година започва без маски и тестове 4 146 училища и детски градини чакат учебната година у нас Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира
Тагове
коронавирус българия училище учебна година
Коментари