МОН въвежда временни противоепидемични мерки в училищата и градините

МОН въвежда временни противоепидемични мерки в училищата и градините  - E-Burgas.com

На прага на новата учебна година Министерство на образованието и науката въвежда временни противоепидемични мерки в детските ясли, градини и училища. Те ще действат от 15 септември и ще продължат до 16 октомври, показа репортаж на bTV. 

Тази година няма да има тестове и маски, но ще трябва да се спазва физическа дистанция, а учебните часове по възможност да започват в различно време. Директорите ще трябва да осигурят двусменен режим на присъствено обучение. Класните стаи трябва да се проветряват на всеки час поне за 5 минути. 

"Много сложна е тази организация и то за трета поредна година. Запазили сме всички маркировки, които са по пода на сградата, така че да може да има движение в една посока на учениците", заяви Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в образованието и директор на 119 СОУ. 

"Най-вероятно ще работят тези временни мерки, защото децата са свикнали да ги спазват, но въпросът е по-скоро до колко основателни са тези мерки и дали няма да даде начало на още една онлайн година. Трудно ще бъде спазването на дистанция основно при малките деца, които очакват да се видят с приятелите си", каза Станислава Величкова, майка на ученик. 
 

Свързани статии
Затварят временно кръстовището на "Шейново" и "Македония" Започва обновяването на ул. "Шейново" Ремонтират две улици в центъра на Бургас, променят движението от понеделник Правят ремонт на площад в Созопол Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник" Затварят част от ул. "Шейново" утре Затварят още едно кръстовище в центъра заради ВиК ремонтите В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица Монтират камери на бургаско кръстовище, движението в събота ще е затруднено Затварят за месец и част от "Шейново"
Тагове
мон учебна година
Коментари

Още от последните новини