МЗ: Има достатъчно налични ваксини, всички са в срок на годност

МЗ: Има достатъчно налични ваксини, всички са в срок на годност - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

Има достатъчно налични ваксини и всички са в срок на годност, заявява директорът на Агенцията по лекарствата, цитиран на фейсбук страницата на МЗ. 

Тенденцията за последните 10 дни е на ден да се поставят между 6000 и 8000 ваксини. През последните 2 дни се отчита значителен ръст - 13 500 дози са поставени в сряда, а над 28 000 вчера. Ваксината на "Пфайзер/Бионтех" остава най-предпочитана.

„Хората трябва да бъдат спокойни, че има достатъчно ваксини. Няма партиди с изтичащ срок на годност преди края на годината. Над 2 милиона са наличните в страната ваксини. Не очаквам да се стигне до ситуация с недостиг. Гражданите на и над 65 г. могат безплатно да се ваксинират и срещу сезонния грип. 230 000 дози от безплатните ваксини вече се разпределят при общопрактикуващите лекари. Достатъчно противогрипни ваксини са осигурени и в аптечната мрежа. Тази година броят им е по-голям спрямо предходната“, информира Богдан Кирилов.

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
зелен сертификат ваксини
Коментари

Още от последните новини