МЗ: Има достатъчно налични ваксини, всички са в срок на годност

МЗ: Има достатъчно налични ваксини, всички са в срок на годност - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

Има достатъчно налични ваксини и всички са в срок на годност, заявява директорът на Агенцията по лекарствата, цитиран на фейсбук страницата на МЗ. 

Тенденцията за последните 10 дни е на ден да се поставят между 6000 и 8000 ваксини. През последните 2 дни се отчита значителен ръст - 13 500 дози са поставени в сряда, а над 28 000 вчера. Ваксината на "Пфайзер/Бионтех" остава най-предпочитана.

„Хората трябва да бъдат спокойни, че има достатъчно ваксини. Няма партиди с изтичащ срок на годност преди края на годината. Над 2 милиона са наличните в страната ваксини. Не очаквам да се стигне до ситуация с недостиг. Гражданите на и над 65 г. могат безплатно да се ваксинират и срещу сезонния грип. 230 000 дози от безплатните ваксини вече се разпределят при общопрактикуващите лекари. Достатъчно противогрипни ваксини са осигурени и в аптечната мрежа. Тази година броят им е по-голям спрямо предходната“, информира Богдан Кирилов.

Свързани статии
Ваксинират възрастни хора директно в пенсионерските клубове в Бургас Ето къде може да се ваксинирате днес и утре Отпадането на зеления сертификат не е на дневен ред 30 300 българи се ваксинираха вчера, 5 703 се заразиха СЗО: Омикрон е особено опасен за неваксинираните Опашки за ваксинация в Бургас: Желаещите за бустер са в пъти вече от тези за първа игла Над 300 души се ваксинираха в дежурните кабинети в област Бургас вчера 5524 са новите случаи у нас, над 35 хил. души са се ваксинирали Бургаските пенсионери с по-лесен достъп до ваксините Желаещи мога да се ваксинират и на 1 януари, ето къде
Тагове
зелен сертификат ваксини
Коментари

Още от последните новини