МВР ще охранява 4000 храма на Великден, няма да допуска струпвания

МВР ще охранява 4000 храма на Великден, няма да допуска струпвания - E-Burgas.com

"Когато сме живи и здрави всеки ден ще е празник." заяви главен комисар Ивайло Иванов

Полицията ще охранява 4000 храма по Великден. Засилено полицейско присъствие в района на църквите, така че да не се допуска масово събиране и да не се нарушават противоепидемичните мерки. Това заяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски по време на брифинг на МВР относно мерките, които ще бъдат взети за предстоящия християнски празник.

Комисар Терзийски допълни, че ще работят и сллужителите на пътна полиция, като те ще следят за скорост и всякакъв вид нарушения на закона за движение по пътищата. 

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов за пореден път призова хората да си останат вкъщи по празниците и да изпълняват всички мерки, които бяха въведени по време на извънредното положение в страната.

"Когато сме живи и здрави всеки ден ще е празник. Тогава ще може да видим нашите близки и роднини. Да не опропастяваме това, което постигнахме от 13 март досега." заяви комисар Иванов. 

Той допълни, че са установени редициа нарушения в декларациите, които хората подават, когато преминават през КПП-тата. В голяма част от тях е заявено, че хората отиват на работа, което в последствие се оказва не вярна информация. 

"По този начин лъжем само себе си и предаваме своите близки" коментира комисар Иванов.

В навечерието на Великденските празници са проверени всички православни храмове. На 1281 от тях е обърнато по-специално внимание, защото те са категоризирани като средища, обекти, в които се събират повече хора, каза директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Свързани статии
24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември МВР: Дрогата побеждава алкохола зад волана Служители на МВР осъдили системата с 15 млн.лв. за 5 години Над 50% от българите доволни от МВР Слънчево време и по-високи температури по Великден Велика събота е – последният ден от Страстната седмица Младежи помогнаха на възрастни хора в Пирне за Великден Празнично настроение в Бургас чак до Гергьовден, ето програмата
Тагове
МВР празници великден
Коментари

Още от последните новини