МВР ще охранява 4000 храма на Великден, няма да допуска струпвания

МВР ще охранява 4000 храма на Великден, няма да допуска струпвания - E-Burgas.com

"Когато сме живи и здрави всеки ден ще е празник." заяви главен комисар Ивайло Иванов

Полицията ще охранява 4000 храма по Великден. Засилено полицейско присъствие в района на църквите, така че да не се допуска масово събиране и да не се нарушават противоепидемичните мерки. Това заяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски по време на брифинг на МВР относно мерките, които ще бъдат взети за предстоящия християнски празник.

Комисар Терзийски допълни, че ще работят и сллужителите на пътна полиция, като те ще следят за скорост и всякакъв вид нарушения на закона за движение по пътищата. 

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов за пореден път призова хората да си останат вкъщи по празниците и да изпълняват всички мерки, които бяха въведени по време на извънредното положение в страната.

"Когато сме живи и здрави всеки ден ще е празник. Тогава ще може да видим нашите близки и роднини. Да не опропастяваме това, което постигнахме от 13 март досега." заяви комисар Иванов. 

Той допълни, че са установени редициа нарушения в декларациите, които хората подават, когато преминават през КПП-тата. В голяма част от тях е заявено, че хората отиват на работа, което в последствие се оказва не вярна информация. 

"По този начин лъжем само себе си и предаваме своите близки" коментира комисар Иванов.

В навечерието на Великденските празници са проверени всички православни храмове. На 1281 от тях е обърнато по-специално внимание, защото те са категоризирани като средища, обекти, в които се събират повече хора, каза директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Свързани статии
МВР и НАП влязоха в "Автомагистрали" МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) Бойко Рашков търси кандидати за 17 вакантни позиции в бургаската полиция По-малко спасители и медицински екипи по морето през септември 612 са образуваните досъдебни производства за търговия с вот до деня за размисъл Бургаска област сред най-разследваните от МВР за търговията с вот Как се търгува вот в Бургаско – от брашно и макарони до опрощаване на борчове Премиерът Стефан Янев: Работата срещу купения вот дава резултати Ври и кипи преди изборите: Задържани са бивш и настоящ служители на ОДМВР-Бургас Девет мъже са задържани в Бургаско за търговия с вот (Снимки)
Тагове
МВР празници великден
Коментари

Още от последните новини