Москов се извини на джипитата

Москов се извини на джипитата - E-Burgas.com

Здравният министър Петър Москов се извини на общопрактикуващите лекари за това, че мненията им не са били взимани предвид и не са били дискутирани при изготвяне на реформите в здравеопазването.

Този проблем вече бил изчистен, защото среща с джипитата е осъществена, макар и "при тежки и екстремни условия", посочи Москов. От здравното министерство информираха, че новите условия, по които Здравната каса вече заплаща, няма да спре болници, лекували досега онкоболни пациенти, да продължат да го правят.

Малко по-късно обаче признаха, че три болници вече са върнали пациенти, и уточниха, че е нужно 7 или 8 лечебни заведения до края на месеца да сключат допълнителни договори със Здравната каса или с други болници, за да продължат да извършват онколечение.

"Връщаме старата система от времето на Тато - тогава, когато болниците обменяха опит помежду си и никоя не беше велика на фона на друга", добави д-р Мария Рачева, председател на Сдружението на лечебните заведения по онкология.

След едноседмични протести на общопрактикуващите лекари в знак на недоволство срещу политиките в здравеопазването, ресорният министър Петър Москов заговори за извинение:

"Дължа извинение на общопрактикуващите лекари, защото техните мнения и предложения не бяха взети още в началото на преговорния процес като предмет на обсъждане. При тежки, екстремни условия имахме срещи с Асоциацията на общопрактикуващите лекари и всяко едно тяхно предложение беше прието и е заложено като част от решението на касата".

Коментари

Още от последните новини