Монтират велостоянки за рент-а-байк на пристанището в Сарафово

Монтират велостоянки за рент-а-байк на пристанището в Сарафово - E-Burgas.com

Велостоянки ще бъдат монтирани на пристанището в Сарафово като част от системата за отдаване на велосипеди под наем "Вело Бургас". Предложението е на група общински съветници от ГЕРБ и ще бъде гласувано на следващото заседание на Общински съвет - Бургас.

"Вече години наред гр. Бургас все по-успешно промотира и разработва системата за велосипеди под наем „Вело Бургас“. На ключови места в града са разположение велостоянки, а колелата се използват от жители и гости на морския ни град. Системата непрекъснато се надгражда и е пример как велосипедната мрежа може да се интегрира в ежедневието на града, както и да бъде част от туристическия продукт, предлаган в Бургас."  мотивират се съветниците в докладната.

Те изброяват предимствата на един колоездачен град, като удобство, екологичен спорт, избягване на натоварения трафик и свързване на туристическите квартали с центъра на града. 

В момента квартал Сарафово е свързан с Морската градина с велоалея, която става все по-любимо място за спортуващите. Сега те ще имат възможност и да правят това с общински велосипед, като наемат колело от едната велостоянка и го оставят на другата. 

Коментари

Още от последните новини