Митничари откриха 9 кг контрабандно сребро в камион (Снимки)

Митничари откриха 9 кг контрабандно сребро в камион (Снимки) - E-Burgas.com

Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха над 9 кг сребърни изделия, при проверка на товарен автомобил на МП Капитан Андреево.

На 26.04.2021 г., около 01.20 часа, на пункта пристига товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Сърбия. По метода "анализ на риска" превозното средство с водач сръбски гражданин е селектирано за щателна митническа проверка. Във фабричните кухини на шофьорската кабина митническите служители установяват, че в полиетиленови пликове са укрити 4259 пръстена, медальона, синджира, гривни и обици, всички от бял метал. Според експертизата на вещото лице откритите изделия, с общо тегло 9142 грама, са от сребро проба 925 на стойност 54 852 лева.

Контрабадните сребърни накити и товарния автомобил са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил Е.В., на 27 г., е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“, както и наложена „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.

Свързани статии
Пореден удар на бургаските митничари Бургаските митничари с нов удар по контрабандата на границата Бургаски и пловдивски митничари с пореден удар срещу контрабандата Бургаски митничари пресякоха контрабанда на злато за над 100 бона Задържаха молдовец, обвинен в контрабанда на секс стимуланти Бургаски митничарски разкриха контрабанда на ветеринарни лекарства за 90 хил.лв. Топ удар на бургаските митничари на "Лесово" Бургаски митничари задържаха над 18 тона контрабандни препарати (Видео) Окошариха украинец в Поморие заради контрабандни цигари Бургаски митничари пресякоха контрабанда за 25 бона
Тагове
контрабанда митница
Коментари

Още от последните новини