Митничари откриха 9 кг контрабандно сребро в камион (Снимки)

Митничари откриха 9 кг контрабандно сребро в камион (Снимки) - E-Burgas.com

Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха над 9 кг сребърни изделия, при проверка на товарен автомобил на МП Капитан Андреево.

На 26.04.2021 г., около 01.20 часа, на пункта пристига товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Сърбия. По метода "анализ на риска" превозното средство с водач сръбски гражданин е селектирано за щателна митническа проверка. Във фабричните кухини на шофьорската кабина митническите служители установяват, че в полиетиленови пликове са укрити 4259 пръстена, медальона, синджира, гривни и обици, всички от бял метал. Според експертизата на вещото лице откритите изделия, с общо тегло 9142 грама, са от сребро проба 925 на стойност 54 852 лева.

Контрабадните сребърни накити и товарния автомобил са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил Е.В., на 27 г., е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“, както и наложена „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.

Свързани статии
Топ удар на Дунав мост: Задържаха близо 50 кг хеорин Хиляди ментета на световни марки дрехи задържаха на "Капитан Андреево" Камиони с тонове пластмасови отпадъци са задържани на границата с Турция (Снимки) Огромно количество паста за наргиле откриха на "Капитан Андреево" (Снимки) Контрабандни половин милион лева задържаха на "Капитан Андреево" Цял боен арсенал спипаха на "Капитан Андреево" (Снимки) Митничари откриха над 180 хиляди контрабандни цигари и 24 кила тютюн Контрабандни лекарства за близо 40 хил.лв. са разкрити на "Капитан Андреево" Митничари надушиха контрабандни пари край Малко Търново Митницата продава на търг коли, иззети на границата с Турция
Тагове
контрабанда митница
Коментари

Още от последните новини