„Мисис Бургас" 2020 в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми.

„Мисис Бургас

Конкурсът „Мисис Бургас" 2020 и тази година ще подкрепи социална кауза, като в това издание кандидатките за короната ще бъдат съпричастни към двойките с репродуктивни проблеми.

Това не е първият път, в който организаторите на конкурса се включват в благотворителни инициативи. Всяко издание на конкурса се обявява в помощ на някоя социално значима кауза. По време на това издание, чрез благотворителна томбола, гостите ще имат възможност да дарят своята лепта. Средствата ще бъдат предоставени на Фондация „Искам бебе", които са партньор на конкурса.

„По данни на Фондацията в голям процент от случаите, двойките, които имат репродуктивен проблем, в крайна сметка стават родители и отглеждат 2 или повече деца. Този процес обаче отнема време – средно около 5 години от момента на установяване на репродуктивното затруднение. Ето защо ние вярваме, че всяка подкрепа е от изключително важно значение", споделят организаторите на конкурса.

В подкрепа на благородната кауза се обявиха и от Медицинска лаборатория „ЛИНА". „ЛИНА" е една от най-големите лаборатории в страната, като предлага ДНК изследвания, необходими на двойките при инвитро процедури. В лабораториите работи опитен екип от специалисти.

Конкурсът „Мисис Бургас" ще отбележи своя пети рожден ден, затова организаторите са подготвили много изненади за публиката.

Лице на конкурса, който ще се проведе този четвъртък в Международен Конгресен Център-Бургас, е миналогодишната победителка Мариана Атертон.

Коментари

Още от последните новини