Министерски съвет отзовава скандалния Пламен Георгиев от Валенсия

Министерски съвет отзовава скандалния Пламен Георгиев от Валенсия - E-Burgas.com
Снимка bTV

На политическите назначения се слага край, обяви премиерът Кирил Петков

Консулът на България във Валенсия и бивш ръководител на КПКОНПИ Пламен Георгиев ще бъде отзован, обяви в началото на правителственото заседание премиерът Кирил Петков.
Георгиев беше назначен на тази позиция след скандала с незаконните пристройки на жилището му. Това се случи въпреки неяснотите около познанията му по испански език, появили се след репортаж на bTV.

„Политическите назначения и хората, които не са свързани с професионалната дейност там, където отиват, особено в МВнР, това нещо вече ще се приключи", заяви премиерът.
Според него Георгиев е бил назначен „изцяло по политически причини" и затова още днес ще се вземе решение за отзоваването му от Валенсия: „LЦе бъде символ, че това не е методът и начинът, по който се случват нещата".

Успехи в здравеопазването, помощ за туризма

Само вчера нововаксинираните са 24 747 и от началото на новата програма имунизираните срещу коронавирус са 130 000 - над една трета от очаквания общ брой, а е едва началото на януари, заяви Петков.

"Искам да поздравя министъра на здравеопазването, когато говорим за мерки трябва да е ясно какви са нашите цели. И нашите цели са да спасим максимално много животи в следващите месеци. Правим всичко възможно да не затворим икономиката и децата да отиват на училище и да не си стоят вкъщи. За да се случва това ваксинационната програма трябва да работи", заяви Петков.

Качваме тавана за COV1D мерки за туризма от 1.8 до 2.3 млн. лв, каза още премиерът: "Вчера министерство на иновациите и растежа представи програма по която от Българската банка за развитие осигуряват 60 милиона лева, като банката ще предложи два продукта - ,,Ликвидна помощ за ресторантьори" и„Ликвидна помощ за хотелиери".

 

 

Свързани статии
Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Кирил Петков: С темата за РСМ опитват да отклонят вниманието от 2.5 млрд лв. за незаконни строежи Лена Бориславова с първи коментар за компромата с Кирил Петков Петков и Зеленски обсъдили безопасността в Черно море Кирил Петков: Корупцията е инструмент за чуждо влияние, нужни са общи усилия за противодействие Кирил Петков: Никой не е изгонен случайно, не може да позволим да имаме шпиони от друга държава Кирил Петков обяви за какво е бил разпитван преди ареста на Бойко Борисов Кирил Петков: Едва ли "Възраждане" са говорили два часа с Митрофанова за Пушкин Петков се срещна с Ердоган, обсъдиха и трафика по КПП-тата Премиерът: В списъка ми за прокоратурата фигурират имена на политици
Тагове
пламен гоергиев кирил петков
Коментари

Още от последните новини