Кирил Петков: С темата за РСМ опитват да отклонят вниманието от 2.5 млрд лв. за незаконни строежи

Кирил Петков: С темата за РСМ опитват да отклонят вниманието от 2.5 млрд лв. за незаконни строежи - E-Burgas.com

Чуха се всякакви инсинуации в парламента във връзка с решението за РСМ. МС днес взе ясно решение, което е недвусмислено. Оттук нататък нито един политически лидер не трябва да се упражнява в каквато и да било реторика. Това каза премиерът Кирил Петков на пресконференция пред медиите след заседанието на МС заедно с министъра на икономиката Корнелия Нинова и енергийния министър в оставка Александър Николов.

А то е: първо - всяко предложение от страна на ротационното председателство на ЕС от държави членки или ЕК, свързано със започването на преговори за еврочленство с РСМ или Албания, което се отклонява от рамковата позиция на МС, да се изпраща незабавно към комисията по външна политика към НС. Второ - представителите на България в Комитета на постоянните представители и в Съвета по общи въпроси да не изразяват съгласие с предложенията по точка 1 до обсъждането им в НС, а при отхвърлянето им от НС да изразят отрицателна позиция по тях, уточни Петков.

"Оттук нататък никой политик не може да каже, че правителството би направило едностранни действия. Решението е на парламента и това решение задължава нашето представителство в Брюксел да се обърне към НС. През цялото време темата за РСМ беше използвана да отвлича общественото внимание. Защо днес беше направено изслушването? За да се избегнат дискусиите по една много по-важна тема, а това е междуведомствената комисия между Министерство на финансите и МРРБ открива 2.5 млрд незаконни строежи. Тези пари е трябвало да бъдат платени през увеличението на бюджета, поискан от Министерство на регионалното развитие", каза още той.

Уточни, че днес излиза решението на комисията с тези заключения. Посочи пример като 6 метра водосточна тръба, която струва 1 млн. лв., а 3 стълба - струват 2 млн. лв.

Александър Николов от своя страна заяви, че е ясна процедурата му по оставка и ясно е изразил позицията си.

Той обяви, че е взето решение относно ПАВЕЦ Чаира и право на строеж ,и реализиране на обекта Яденица, което ще подобри резервните мощности на страната. Чаира ще може да изпълнява ролята на авариен резерв в електроенергийната система в продължение на 20 часа. Ще даде и възможност много от зелените проекти да се случат, каза още Николов.

Свързани статии
Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Лена Бориславова с първи коментар за компромата с Кирил Петков Петков и Зеленски обсъдили безопасността в Черно море Кирил Петков: Корупцията е инструмент за чуждо влияние, нужни са общи усилия за противодействие Кирил Петков: Никой не е изгонен случайно, не може да позволим да имаме шпиони от друга държава Кирил Петков обяви за какво е бил разпитван преди ареста на Бойко Борисов Кирил Петков: Едва ли "Възраждане" са говорили два часа с Митрофанова за Пушкин Петков се срещна с Ердоган, обсъдиха и трафика по КПП-тата Премиерът: В списъка ми за прокоратурата фигурират имена на политици Отново изслушват Петков в парламента
Тагове
Кирил Петков Асен Василев Продължаваме промяната
Коментари

Още от последните новини