Министър Аврамова: Започваме 8-километров ремонт на Републиканския път София-Бургас

Министър Аврамова: Започваме 8-километров ремонт на Републиканския път София-Бургас  - E-Burgas.com
24 часа

Подготвя се ремонт на близо 8 км от трасето на републиканския път София – Бургас в участъка от кръстовището за гр. Карлово до с. Васил Левски. Това се посочва в писмен отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на въпрос от народен представител, съобщава cross.bg.

В момента се изготвя технологичният проект за превантивния ремонт на тези близо 8 км, уточнява министър Аврамова. Стойността на проекта е 38 372,40 лв. Срокът за изработване на технологичния проект е до 03.08.2020 г., след което предстои съгласуването му от Института по пътища и мостове.

Предвижда се ремонт на пътната настилка, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели.

През тази година Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда подготовка на задание за възлагане изработката на технологичен проект за превантивен ремонт и на още 11,1 км от първокласния път – от кръстовището с общински път за с. Певците до гр. Карлово.

Строително-монтажните работи за двата участъка ще стартират при готова и одобрена техническа документация и при осигурен финансов ресурс в бюджета на агенцията, пояснява регионалният министър.

В писмен отговор на друг въпрос министър Аврамова информира, че през следващата година Агенция „Пътна инфраструктура“ ще търси възможности за възлагане на технологичен проект и изпълнение на превантивен ремонт и на третокласния път от гр. Севлиево до с. Крамолин.

Той е с дължина 26,7 км и през последните три години чрез програма „Текущ ремонт и поддържане“ на АПИ там са изпълнени следните дейности: ремонт на слаби места в основата, студено изкърпване 2 на пътната настилка, оформяне на земни окопи, подравняване на банкети, полагане на плътна смес, демонтаж и монтаж на метален парапет, ландшафтни мероприятия и други.

Стойността на ремонтите работи е в размер на 65 640 лв. До края на строителния сезон на 2020 г. са планирани дейности, които частично ще подобрят състоянието на пътния участък и ще осигурят по-добра видимост по трасето и габарит на пътя.  

В отговор на въпрос за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в област Добрич министър Аврамова отговаря, че бюджетът на програмата е от 2 млрд. лева. 2022 сгради са одобрени и имат сключени договори за целево финансиране. От тях, към 10.07.2020 г., са обновени 1891 сгради. В област Добрич реновираните блокове са 36, като 27 са на територията на община Добрич.

Към момента МРРБ извършва анализ на изпълнението на настоящата фаза на програмата, обхващаща тези 2022 сгради, и работи върху концепция за следващата фаза на НПЕЕМЖС. 

Свързани статии
Пътни инсталации ще пазят пешеходци и велосипедисти в Бургас „Бургас бус“ тъпче пътници в малки маршрутки на междуградските линии Няма да наказват със затвор за нерегламентиран превоз Ремонт ограничава движението на "Тракия" от Бургас към София Затварят и кръстовището до подлеза на СОМАТ за две седмици АПИ към шофьорите: Приготвяйте автомобилите за зимния сезон Първолаци от Поморие получиха уроци по пътна безопасност Отново затварят централна улица заради ВиК ремонт АПИ започва ремонт на 11,5 км за 13,4 млн. лв. между Сливен и Ямбол 80% спад на пътници очаква летище Бургас
Тагове
ремонт пътна мрежа път
Коментари

Още от последните новини