Министър Аврамова: Започваме 8-километров ремонт на Републиканския път София-Бургас

Министър Аврамова: Започваме 8-километров ремонт на Републиканския път София-Бургас  - E-Burgas.com
24 часа

Подготвя се ремонт на близо 8 км от трасето на републиканския път София – Бургас в участъка от кръстовището за гр. Карлово до с. Васил Левски. Това се посочва в писмен отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на въпрос от народен представител, съобщава cross.bg.

В момента се изготвя технологичният проект за превантивния ремонт на тези близо 8 км, уточнява министър Аврамова. Стойността на проекта е 38 372,40 лв. Срокът за изработване на технологичния проект е до 03.08.2020 г., след което предстои съгласуването му от Института по пътища и мостове.

Предвижда се ремонт на пътната настилка, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели.

През тази година Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда подготовка на задание за възлагане изработката на технологичен проект за превантивен ремонт и на още 11,1 км от първокласния път – от кръстовището с общински път за с. Певците до гр. Карлово.

Строително-монтажните работи за двата участъка ще стартират при готова и одобрена техническа документация и при осигурен финансов ресурс в бюджета на агенцията, пояснява регионалният министър.

В писмен отговор на друг въпрос министър Аврамова информира, че през следващата година Агенция „Пътна инфраструктура“ ще търси възможности за възлагане на технологичен проект и изпълнение на превантивен ремонт и на третокласния път от гр. Севлиево до с. Крамолин.

Той е с дължина 26,7 км и през последните три години чрез програма „Текущ ремонт и поддържане“ на АПИ там са изпълнени следните дейности: ремонт на слаби места в основата, студено изкърпване 2 на пътната настилка, оформяне на земни окопи, подравняване на банкети, полагане на плътна смес, демонтаж и монтаж на метален парапет, ландшафтни мероприятия и други.

Стойността на ремонтите работи е в размер на 65 640 лв. До края на строителния сезон на 2020 г. са планирани дейности, които частично ще подобрят състоянието на пътния участък и ще осигурят по-добра видимост по трасето и габарит на пътя.  

В отговор на въпрос за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в област Добрич министър Аврамова отговаря, че бюджетът на програмата е от 2 млрд. лева. 2022 сгради са одобрени и имат сключени договори за целево финансиране. От тях, към 10.07.2020 г., са обновени 1891 сгради. В област Добрич реновираните блокове са 36, като 27 са на територията на община Добрич.

Към момента МРРБ извършва анализ на изпълнението на настоящата фаза на програмата, обхващаща тези 2022 сгради, и работи върху концепция за следващата фаза на НПЕЕМЖС. 

Свързани статии
Непочистени храсти и дървета са завзели половината от пътното платно към с.Дюлево, Община Средец (снимки) Леден ад на входа на село Баня Ограничения по пътищата в страната заради снега Затварят временно кръстовището на "Шейново" и "Македония" Започва обновяването на ул. "Шейново" Ремонтират две улици в центъра на Бургас, променят движението от понеделник Правят ремонт на площад в Созопол АПИ ремонтира 3000 км пътища през 2023 Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник" АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия
Тагове
ремонт пътна мрежа път
Коментари