Марияна Николова: Държавата е зад хората и няма да загубят доходите си

Марияна Николова: Държавата е зад хората и няма да загубят доходите си - E-Burgas.com

Важно е за хората да знаят, че държавата е зад гърба им и те ще запазят своите доходи. Ние трябва да намерим баланса – плавно да преминем през тази криза и да запазим жизнените доходи на населението. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването „Още от деня“ по БНТ, като разясни, че мярката 60 на 40 ще продължи както за предстоящия зимен сезон, така и най-вероятно за старта на летния.

Вицепремиерът уточни, че над 2 милиона души, половина, от които чужденци, са гледали рекламните клипове, които Министерството на туризма изготви в партньорството с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България за промотиране на по-малко разпознаваеми и предпочитани дестинации у нас. По думите ѝ в бюджета на министерството за 2021 г. са предвидени допълнително 5 млн. лв., като по този начин сумата за реклама на дестинация България за следващата година ще възлиза на 17,5 млн. лв.

Има интерес към страната ни, но отново ще разчитаме на вътрешния туризъм, каза министърът. И допълни, че зимните ни курорти и снежните спортове са много важни за закаляването и укрепването на здравето, което става много актуално в настоящата ситуация. Мотото на кампанията ни през настъпващия сезон е „Зимните спортове укрепват вашето здраве“ и това ще е много важно за маркетинговата ни стратегия, посочи вицепремиерът.

Относно предстоящите коледни и новогодишни празници министър Николова обясни, че има интерес и вече потвърдени резервации. Тя отправи апел към бранша да предложи гъвкави пакети, за да могат съгражданите ни да се възползват от тях.

Вицепремиерът каза още, че хотелиерският бизнес е осигурил при нужда 5 хиляди легла за настаняване на леко болни от COVID-19. От както стартирахме искането към хотелиерите за предоставяне на легла за по-малко от 24 часа бяха осигурени над 3 хиляди, като постоянно бройката нараства, бе категорична тя. Легловата база е концентрирана по области на територията на цялата страна, като за София област бройката е най—голяма, коментира министър Николова.

Свързани статии
Привличаме туристи с музикални събития Роботът Pepper поздрави вицепремиера Николова на посещението й в Бургас Добри дни за бургаското летище: Очаква 6 400 чартъра през лятото Вицепремиерът Марияна Николова инспектира мерките на летище Бургас Вицепремиерът Марияна Николова: Ваксините ще ускорят рестартът на туризма Изплатиха 10 млн.лв. в подкрепа на туроператори и агенти Марияна Николова агитира да се ходи по курортите Вицепремиерът Марияна Николова не откри нарушения в Пампорово Бургас бе отличен с туристическа награда „Дестинация на годината" Вицепремиерът Марияна Николова обсъди туризма с полсаника на Украйна
Тагове
марияна николова туризъм
Коментари

Още от последните новини