Манолова и Табаков представиха платформата си в Бургас, обещаха 1000 лв. минимална работна заплата

Манолова и Табаков представиха платформата си в Бургас, обещаха 1000 лв. минимална работна заплата  - E-Burgas.com

Амбицията ни е да довършим това, което започнахме на местните избори в София и Бургас, това което хората поискаха на протестите през лятото - демонтиране на корупционния модел, който Борисов изгради през последните 12 години.

Това заяви днес в Бургас Мая Манолов от коалицията "Изправи се! Мутри вън", в която влизат още партиите ДБГ, "Движение 21" на Татяна Дончева и "Волт" на бившия депутат Настимир Ананиев. 

Манолова, заедно с областният координатор на движение Изправи се. БГ в Бургас Живко Табаков, даде подробности около амбициите на коалицията за предстоящите избори и за целите й в парламента. 

"Ние имаме план за неотложна закрива на обикновените хора на България и този план ще реализираме непосредствено след изборите. Този план е алтернативата на олигархичния модел, при който парите следват Борисов и неговия приятелски кръг и не стигат до  обикновените хора. Ще направим така парите да стигат до тях и до бизнеса, да има повишаване на доходите. Ще започнем с отмяна на 10% данък на доходите до 650 лв. и след това с последователни данъчни и административни стъпки ще постигнем 1000 лв. минимален месечен доход на работещ човек в България." заяви Манолова.

Тя обеща да бъдат преизчислените пенсиите на възрастните хора, за да могат те да живеят достоен живот в България. 

Манолова припомни, че през следващите години в България ще влязат близо 60 млрд. евро европейски пари, 30 млрд. от Фонда за възстановяване и развитие и 30 млрд. от следващия програмен период. Според нея този огромен финансов ресурс трябва да достигне до обикновените хора и малкия бизнес, а не отново да потъне в схемите на Борисов. 

"Интересът за общински председатели към Изправи се.БГ е много голям. Вече имаме няколко утвърдени силни наши председатели - за Бургас Габриела Гоцкова, за Приморско - Здравко Стоянов, за Созопол - Цветелин Георгиев, за Поморие - Ангелина Мерджанова, за Несебър - Даниел Костадинов, за Айтос - Красимир Петров. Това са ни утвърдените лица, а до края на другата седмица ще имаме покритие в цялата област и ще имаме готовност за изборите." заяви Живко Табаков.

Според него в листите ще попаднат около 70% ще бъдат граждански активни хора, а 30% политически ангажирани хора. 

Свързани статии
Заплашили Мая Манолова да спре да рови в газовите далавери ИБГНИ ще се борят за реализация на третия мандат Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави Христо Иванов: Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, а на нечия друга БСП няма да подкрепи кабинета на ИТН, искат да правят свой Стари и нови лица: Запознайте се с министрите от проектокабинета "Василев" Слави Трифонов: "Има такъв народ" няма да се коалира с нито една партия "Демократична България" смаза ГЕРБ и ИТН в най-големия избирателен район Машините решили проблема с невалидните бюлетини ГЕРБ все пак взе битката за област Бургас, ДПС изпревари БСП
Тагове
Мая Манолова Живко Табаков Избори 2021
Коментари

Още от последните новини