ИБГНИ ще се борят за реализация на третия мандат

ИБГНИ ще се борят за реализация на третия мандат - E-Burgas.com

Политическите сили нямат право да проявяват политическо нехайство и инат, предвид проблемите, които стоят пред българските граждани, каза Манолова

Ще положим всички усилия третият мандат да бъде реализиран. Ще настояваме за публичност и прозрачност, насочен мандат с ясен времеви хоризонт, без участието на партийни лица, с включване на служебни министри в кабинета, защото доверието на българските граждани в служебния кабинет е огромно.

Това заяви председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова на консултациите при президента днес.

Ние имаме подробна пътна карта. Ще водим разговори с „Има такъв народ", „Демократична България" и БСП, заяви Манолова пред медиите след консултациите.

В началото на срещата с президента Манолова заяви, че независимо на коя политическа сила ще бъде връчен третият мандат, „Изправи се БГ! Ние идваме!" ще положи всички усилия този мандат да бъде реализиран. Ще настояваме този път разговорите да са публични, прозрачни, за да не се стига до махленски изрази за предателства и други обиди. Хората очакват отговорно политическо поведение, а не слизане на обидно ниво за българския парламент, каза тя.

Политическите сили нямат право да проявяват политическо нехайство и инат, предвид проблемите, които стоят пред държавата и пред българските граждани. Смятаме, че не е честно и не е уместно пред българските граждани сега да се търсят политически дивиденти, да се вкарва държавата в предизборна кампания и с цел електорално предимство да се поставят под риск интересите и живота на българските граждани, категорична бе тя.

Манолова посочи, че в момента има три големи риска, които през есента могат да преминат в кризи - мигрантският натиск, четвъртата COVID-вълна и социалното напрежение заради увеличаващите се цени на тока, парното, водата и на основните продукти на пазара и пожарите.

Цената на политическата безотговорност и политическия инат не трябва да се заплаща от обикновените граждани. Изключително важно действие е създаването на стабилно правителство, което макар и с насочен мандат и срок до следващата пролет, да даде спокойствие на българските граждани и решения за предстоящите рискове и кризи. Ако се вслушаме в гласа на хората, които искат стабилно и почтено правителство, на основата на служебните министри, няма да сбъркаме, каза Манолова.

Един от инструментите за решение на проблемите е актуализацията на бюджета. Пенсионерите чакат преизчисляване на пенсиите, бизнесът чака подкрепа, медиците на първа линия трябва да бъдат подкрепени, необходими са лекарства, подчерта тя.

"Изправи се БГ! Ние идваме!" ще подкрепи актуализацията на бюджет. Апелираме за отговорност от другите партии тези действия да бъдат предприети, заяви Манолова.

По отношение на мигрантския натиск и задаващата се мигрантска криза още пред КСНС ние представихме нашата визия за непосредствени действия, които трябва да бъдат извършени от институциите, каза тя.

Свързани статии
Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Свикват извънредно заседание на парламента на 6 декември Ден втори - депутатите отново избират председател на НС Първи звънец на 48-то Народно събрание Няма да поканят Митрофанова и Лешуков за откриването на 48-то Народното събрание Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Заплашили Мая Манолова да спре да рови в газовите далавери Кирил Петков: Връщаме мандата, влизаме в политическа криза Митинги за правителство и нови избори блокират столицата днес Министри отново ще отговарят на въпроси в парламента
Тагове
мандат парламент правителство Мая Манолова
Коментари

Още от последните новини