Малко над 100 хил. души са ваксинирани в област Бургас, половината с две дози

Малко над 100 хил. души са ваксинирани в област Бургас, половината с две дози - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

Точно 101 509 са били ваксинирани срещу Covid-19 в област Бургас, като 47 853 от тях са получили от двете дози на препарата.

Ваксинационният процес обаче се забавя, показва наша проверка. В събота едва 82 души са били ваксинирани в цялата област. Най-много от тях са получили от препарата на Pfizer-BioNTech - 71, а останалите от Oxford-AstraZeneca, Janssen-Cilag и Moderna. Причината донякъде се крие в почивния ден, но тенденцицята за намаляване на броят на желаещите да се ваксинират продължава вече няколко седмици. 

Подобна е ситуацията и на национално ниво, където пада броят на имунизираните. Поставените ваксини през последното денонощие са 3 107, с тях общият брой на поставените дози у нас достигна близо 1 млн. 725 хиляди. Завършен ваксинационен цикъл имат близо 785 хиляди души.

 

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини