Лекари подадоха сигнал срещу МБАЛ-Поморие, държавата не откри нарушения

Лекари подадоха сигнал срещу МБАЛ-Поморие, държавата не откри нарушения - E-Burgas.com

По сигнал на група лекари от общопрактикуващите и специалисти на индивидуална практика в МБАЛ-Поморие, Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ извърши извънредна проверка на място в „МБАЛ-Поморие“ и в „Медицински център 1 – Поморие“.

Заключението на държавния проверяващ орган е, че управителят на МБА-Поморие отговаря на посочените в Закона за лечебните заведения изисквания за образователно-квалификационна степен, което бе и предметът на проверката съгласно подадения сигнал. Относно дейността, организацията на работа, както и по отношение на проверка на трудови и квалификационни документи на новоназначени лекари в лечебното заведение, също не са констатирани нарушения.

Не са констатирани нарушения и по отношение на дейността и управлението на Медицински център 1 – Поморие, както и по процедурата по проведения конкурс за избор на нов управител на центъра.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб
Тагове
поморие умбал
Коментари

Още от последните новини