Лекари подадоха сигнал срещу МБАЛ-Поморие, държавата не откри нарушения

Лекари подадоха сигнал срещу МБАЛ-Поморие, държавата не откри нарушения - E-Burgas.com

По сигнал на група лекари от общопрактикуващите и специалисти на индивидуална практика в МБАЛ-Поморие, Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ извърши извънредна проверка на място в „МБАЛ-Поморие“ и в „Медицински център 1 – Поморие“.

Заключението на държавния проверяващ орган е, че управителят на МБА-Поморие отговаря на посочените в Закона за лечебните заведения изисквания за образователно-квалификационна степен, което бе и предметът на проверката съгласно подадения сигнал. Относно дейността, организацията на работа, както и по отношение на проверка на трудови и квалификационни документи на новоназначени лекари в лечебното заведение, също не са констатирани нарушения.

Не са констатирани нарушения и по отношение на дейността и управлението на Медицински център 1 – Поморие, както и по процедурата по проведения конкурс за избор на нов управител на центъра.

Свързани статии
Поморийци също отбелязаха тържествено 22 септември (Снимки) Поморие подпомага пострадалите карловски села с 10 хил. лв. От днес паркингът пред общината в Поморие е безплатен Започва 13-то издание на емблематично събитие в Поморие Ключов паркинг в Поморие вече е безплатен Част от платените паркинги в Поморие стават безплатни Съдбата на изоставеното бебе Антония отново повдига нерешени проблеми КПКОНПИ: Няма конфликт на интереси в УМБАЛ-Поморие Септември в Поморие започва с 64-то издание на "Яворови дни" Бургаската болница прие новородено без майка, намерено на улицата
Тагове
поморие умбал
Коментари

Още от последните новини