Край на авантата: Сянката на Централния плаж става платена

Край на авантата: Сянката на Централния плаж става платена - E-Burgas.com

Община Бургас повече няма да стопанисва централния плаж

Община Бургас повече няма да стопанисва централния плаж, който през последните години се прочу в безплатните си чадър, съобщава "24 часа". След проведения в Министерството на туризма търг с тайно наддаване е определен победител - това е фирмата "Булгариен директ райзен" ЕООД, свързана със собствеността на 5-звездния грандхотел "Приморец" до ивицата.  

Собственикът Димитър Караненов има хотели и в Слънчев бряг. Според офертата на победителите през сезон 2017 в платената зона на "Бургас център" цената на чадър за ден ще е 5 лв. Шезлонгът ще е по-скъп - 7 лв. "Булгариен директ райзен" ЕООД е единственият допуснат до търга кандидат. Оферти са подали още "Пловдив паркинг" ЕООД и "Мега фемили пропърти" ЕООД Бургас. От заповедта на министър Николина Ангелкова става ясно, че след проверка на документацията тръжната комисия е взела решение да не допусне двете фирми. Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок пред Върховния административен съд. 324 хил. лв. с ДДС е наемът на ивицата за година, предложен от спечелития кандидат, тя трябва да бъде внесена две седмици след влизане на заповедта в сила.

Сред изискванията е цената за чадър и шезлонг да не бъде променяна за срока на договора, т.е. през следващите 5 г. Нови наематели вече имат две от най-атрактивните ивици в бургаска област: "Несебър Юг" и "Слънчев бряг Север". Те бяха дадени на концесия, но министерството прекрати договорите през ноември м.г., позовавйки се на многобройни нарушения. Търгът за ивицата в Несебър ще се обжалва пред ВАС от "Общински плажове" ЕООД със 100 процента участие на общината.

 

Коментари

Още от последните новини