Красимир Вълчев: Всяващите паника за Стратегията за детето си служат с лъжи, манипулации и измишльотини

Красимир Вълчев: Всяващите паника за Стратегията за детето си служат с лъжи, манипулации и измишльотини - E-Burgas.com
Снимка: БГНЕС

"Конкретно кой организира истерията в Сливен ще кажат службите. Ние това, което следим от месеци, са организираните протести срещу първоначално - Стратегията за детето, след това се опитаха да натрупат теми. На пръв поглед целите на тези хора са благовидни - защита на правата на родителите, консервативни цености, право на родителите да решават бъдещето на децата си", каза в студиото на Георги Любенов министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той обясни, че в момента те си служат с откровени лъжи, манипулации, измишльотини.

По негови наблюдения в ромските общности най-лесно се създава паника.

"Ние правим много усилия децата да ходят редовно на училище, не само да бъдат записани. Записването се оказа лесно, по-трудно е да ги накараме редовно да ходят на училище. От страна на организаторите това е целенасочена атака с цел създаване на смут, натрупване на дестабилизационни усещания." заяви Вълчев. 

Според министърът има опити да се натрупват теми - като няма Стратегия за детето трябва да се сложи друга тема в случая продажбата на деца или отнемането им от родителите. По негово мнение някой използва по най-груб начин страхът на хората.

Той обясни, че това, което са направили учителите е било правилно. Те са освободили децата и са успокоили родителите. Вълчев каза, че учителите могат да противодействат само като говорят с родителите.

 

 

Коментари

Още от последните новини