Корнелия Нинова възложи проверки на всички бензиностанции и търговци на горива

Корнелия Нинова възложи проверки на всички бензиностанции и търговци на горива - E-Burgas.com

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова възложи на Комисия за защита на потребителите (КЗП) проверки на бензиностанциите в цялата страна във връзка с изкуствено създадената паника и недопускане на спекулативно повишаване цените на горивата.

Дирекция „Регулиране на икономическата дейност“ към Министерството на икономиката и индустрията  започна проверки на лица и фирми, осъществяващи търговия на едро на нефт и продукти с нефтен произход, които са в Регистъра на икономическото министерство за евентуални закононарушения на регистрационния режим.

„Няма да позволим никой да трупа свръхпечалба на гърба на хората. Започнахме проверки чрез КЗП и ресорната дирекция в Министерството на икономиката. Ще използваме всички законови механизми, за да защитим потребителите“, заяви министър Нинова.

Свързани статии
Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин ЕС заседава за руския петрол утре Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Агенцията по храните започна проверки по магазините Цената на безина достигна нови рекорди Близо 130 акта при поредната серия проверки по горите Над 4000 проверки в горите за 4 дни Отново протести в Несебър срещу високите цени на горивата В Несебър протестираха срещу цените на горивата
Тагове
бензиностанции горива проверки нинова
Коментари

Още от последните новини