Корнелия Нинова възложи проверки на всички бензиностанции и търговци на горива

Корнелия Нинова възложи проверки на всички бензиностанции и търговци на горива - E-Burgas.com

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова възложи на Комисия за защита на потребителите (КЗП) проверки на бензиностанциите в цялата страна във връзка с изкуствено създадената паника и недопускане на спекулативно повишаване цените на горивата.

Дирекция „Регулиране на икономическата дейност“ към Министерството на икономиката и индустрията  започна проверки на лица и фирми, осъществяващи търговия на едро на нефт и продукти с нефтен произход, които са в Регистъра на икономическото министерство за евентуални закононарушения на регистрационния режим.

„Няма да позволим никой да трупа свръхпечалба на гърба на хората. Започнахме проверки чрез КЗП и ресорната дирекция в Министерството на икономиката. Ще използваме всички законови механизми, за да защитим потребителите“, заяви министър Нинова.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден БАБХ засили проверките дни преди Никулден Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки)
Тагове
бензиностанции горива проверки нинова
Коментари

Още от последните новини