Кметът на Поморие: Възмутени сме от безобразията на ВиК-Бургас

Кметът на Поморие: Възмутени сме от безобразията на ВиК-Бургас - E-Burgas.com

Кметът на община Поморие Иван Алексиев взе отношение по проблема със зачестилите аварии с водопровода в града. В специално обръщение той разкри, че споделя възмущението на съгражданите си, което се излива в социалните мрежи през последната седмица. 

Уважаеми съграждани и гости на Поморие,

Във връзка с ежедневните аварии на водопровода в град Поморие през последната седмица и липсата на вода в града, споделям и подкрепям възмущението, изразено чрез получените множество сигнали, съобщения, телефонни обаждания от съграждани, гости и туристи.

Многократно разговарях с ръководството на ВиК Бургас и получих уверения и обещания, че проблемът ще бъде решен, но очевидно това не се случва, а ситуацията летен курорт да остане без вода през по-голямата част на деня е възмутителна. В тази връзка, като кмет на Поморие бих подкрепил всяка гражданска инициатива, включително и подписка срещу безобразията, липсата на адекватна позиция и отговорност от ръководството на ВиК дружеството и по-конкретно  – район Поморие.

Както Вие, така и аз като кмет, нямам никакви възможности да се „преборя“ с тежкия държавен монопол в лицето на ВиК Бургас.

„Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД Бургас е държавно търговско дружество с принципал министърът на регионалното развитие, а Общината няма как да въздейства – нито с осъществяване на контрол, нито с осигуряване на аварийни групи. Знаете, че таксите, които ние, жителите на гр. Поморие плащаме за вода, се заплащат към ВиК Бургас, а не към общинския бюджет. Именно затова, считам че е наше право да изискваме по-добро обслужване, адекватни реакции и необходимото отношение от страна на обслужващия оператор. Присъединявам се към всяко Ваше недоволство и Ви уведомявам, че за всички критики и въпроси относно предоставената услуга отговарят службите на ВиК:

ВиК – Поморие

телефони: 0596 23 055 и 0596 22 033

ВиК – Бургас

телефони: 056 851 322 и 056 851 318

E-mail: [email protected]

С уважение,

Иван Алексиев
Кмет на община Поморие

Свързани статии
Мъжът, нахлул във ВиК дружество по халат Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Компенсираха ВиК дружествата със 16 млн. лева заради скъпия ток
Тагове
иван алексиев поморие ВиК
Коментари

Още от последните новини