Кметът на Поморие: Възмутени сме от безобразията на ВиК-Бургас

Кметът на Поморие: Възмутени сме от безобразията на ВиК-Бургас - E-Burgas.com

Кметът на община Поморие Иван Алексиев взе отношение по проблема със зачестилите аварии с водопровода в града. В специално обръщение той разкри, че споделя възмущението на съгражданите си, което се излива в социалните мрежи през последната седмица. 

Уважаеми съграждани и гости на Поморие,

Във връзка с ежедневните аварии на водопровода в град Поморие през последната седмица и липсата на вода в града, споделям и подкрепям възмущението, изразено чрез получените множество сигнали, съобщения, телефонни обаждания от съграждани, гости и туристи.

Многократно разговарях с ръководството на ВиК Бургас и получих уверения и обещания, че проблемът ще бъде решен, но очевидно това не се случва, а ситуацията летен курорт да остане без вода през по-голямата част на деня е възмутителна. В тази връзка, като кмет на Поморие бих подкрепил всяка гражданска инициатива, включително и подписка срещу безобразията, липсата на адекватна позиция и отговорност от ръководството на ВиК дружеството и по-конкретно  – район Поморие.

Както Вие, така и аз като кмет, нямам никакви възможности да се „преборя“ с тежкия държавен монопол в лицето на ВиК Бургас.

„Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД Бургас е държавно търговско дружество с принципал министърът на регионалното развитие, а Общината няма как да въздейства – нито с осъществяване на контрол, нито с осигуряване на аварийни групи. Знаете, че таксите, които ние, жителите на гр. Поморие плащаме за вода, се заплащат към ВиК Бургас, а не към общинския бюджет. Именно затова, считам че е наше право да изискваме по-добро обслужване, адекватни реакции и необходимото отношение от страна на обслужващия оператор. Присъединявам се към всяко Ваше недоволство и Ви уведомявам, че за всички критики и въпроси относно предоставената услуга отговарят службите на ВиК:

ВиК – Поморие

телефони: 0596 23 055 и 0596 22 033

ВиК – Бургас

телефони: 056 851 322 и 056 851 318

E-mail: [email protected]

С уважение,

Иван Алексиев
Кмет на община Поморие

Свързани статии
Плувен маратон в Поморие събра стотици на Стария кей (Снимки) Поискаха закриване на ВиК асоциацията на работна среща в Бургас Община Созопол: Инвестиционната програма на ВиК е условна и няма пари за нея Лекари подадоха сигнал срещу МБАЛ-Поморие, държавата не откри нарушения ВиК налазва Лозово, променят движението заради нови проекти Тихомир Янакиев: Две години ме заблуждават за огромни ВиК проекти за 400 млн. лв. И Поморие ще се бори срещу шоковото поскъпване на водата Димитър Николов: Поскъпването на водата с 60% е шок за бургазлии Модернизират пристанището в Поморие за над 390 хил. лева Има ли справедлив и ефективен контрол на паркирането в Поморие?
Тагове
иван алексиев поморие ВиК
Коментари

Още от последните новини