Каратисти от Приморско завоюваха медали на Републиканско първенство

Каратисти от Приморско завоюваха медали на Републиканско първенство - E-Burgas.com

Сияна Стратиева и Александър Вълчев посветиха наградите си на рождения ден на СК „Аригато“

Каратистите от СК „Аригато“ – Приморско  Сияна Стратиева и Александър Вълчев се завърнаха  с медали от Републиканското първенство за юноши и девойки в Севлиево. В състезанието се включиха над 200 участници от различни клубове от страната.

Великолепно представяне в първенството записа Сияна Стратиева, която зае първото място на почетната стълбичка и се окичи със златен медал. Нежната и красива девойка показа, че зад привлекателната й външност се крие упоритост и хъс за победа на национален състезател.

Талантливият Александър Вълчев от „Аригато“ също показа добро владеене на бойното изкуство, но малко късмет не му достигна да се изкачи на по-горна позиция в турнира. Той зае трето място и бронзов медал.

Състезателите бяха наградени с купа, медал и грамота,  получиха и поздравления за отличното си представяне.

Сияна Стратиева и Александър Вълчев посветиха наградите си на рождения ден на СК „Аригато“, който отбелязва 5 години от създаването си.

СК „Аригато“ е създаден през 2012 г. от спорния деятел Мариан Кертев и литовецът Арунас Дзедулионис, който бе и треньор на клуба. Още от самото му основаване възпитаниците и техните ръководители показаха потенциал за развитие на клуба. След това тренировките на каратистите бяха поети от сенсей Христо Терзиев, който и в момента продължава да обучава децата.

Не малка заслуга в развитието на клуба има и Община Приморско, която още от създаването му пое изцяло неговата издръжка и осигури напълно оборудвана зала, в която състезателите да усъвършенстват бойните техники. Израстването на клуба не остана незабелязано от „Българска национална федерация по карате”, като към този момент Сияна Стратиева е в редиците на състезателите, който представят България и зад граница. Следващото предизвикателство за националката ще е Европейското първенство в Дания, което ще се проведе през април. Според треньорския екип по нейните стъпки към националния отбор вървят и съотборниците й Александър Вълчев и Станимир Киров.

Коментари

Още от последните новини