Карантина в Германия за нови три области от България

Карантина в Германия за нови три области от България - E-Burgas.com

Българи от пет области, които искат да отидат в Германия, задължително ще карат карантина. Ако искат да се освободят от нея, трябва  да представят отрицателене резултат от PCR тест. Това стана след като от външното германско министерство съобщиха, че като част от превенцията срещу коронавируса от събота, 24 октомври 2020 г., страната въвежда мерки спрямо пристигащите от нови три области на България - София-град, Разград и Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Трите области от днес са добавени в т.нар. "списък на рисковите области" на института "Робърт Кох", в който вече присъстват и областите Благоевград и Търговище.

За всички, които пристигат в Германия от и през последните 14 дни са имали престой в „рискова област“, е в сила задължително изискване за тест за коронавирус. Той може да бъде направен и извън Германия, но в рамките на 48 часа преди влизане на германска територия. Само наличието на отрицателен тест е основание за освобождаване от 14-дневна домашна карантина.

Карантина не се прилага за пътували транзит през „рисков район“.

Пълният списък на рисковите области гражданите могат да видят тук.

Коментари

Още от последните новини