Жената, която оправда Цветанов в Апартаментгейт, поема спецпрокуратурата

Жената, която оправда Цветанов в Апартаментгейт, поема спецпрокуратурата - E-Burgas.com

Валентина Маджарова е предложена за временен шеф на Специализираната прокуратура. В момента тя е зам.шеф там. Името й нашумя през май. Тогава стана ясно, че Маджарова е подписала постановлението, с което се отказва образуване на наказателно производство по сигнала на БОЕЦ за апартамента на Цветан Цветанов от "Артекс", пропомнят от actualno.bg.

Прокуратурата беше сезирана, след като медиите разкриха, че вторият по онова време човек в ГЕРБ си е купил нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, с ВИП асансьор, който води от личния гараж на семейство Цветанови в дома им. Цветанов се е сдобил с жилището през 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител на сградата два от своите стари апартаменти.

И макар на практика имотите му да са намалели с един, имуществото на председателя на ПГ на ГЕРБ и зам. председател на ГЕРБ се е увеличило значително. Сделката поражда редица въпроси и съмнения, включително и как квадратният метър в луксозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение че цените там започват от 2600 евро на кв. м.

Не е ясно дали постановлението на Маджарова вече е проверено от горната спецапелативна прокуратура и какъв е резултатът от този контрол, пише Сега. Наскоро Маджарова беше наградена от главния прокурор Иван Гешев за висок професионализъм. Да се търси временен шеф на ключовата спецпрокуратура се налага, защото Христо Динев напуска не само мястото, но и прокуратурата.

Това се случва по-малко от месец, след като беше определен за временен ръководител на Специализираната прокуратура, съобщи lex.bg. Динев е бивш районен и градски прокурор на София, а в последните години е редови обвинител в Софийската градска прокуратура.

Засега не са ясни мотивите му за напускане. Предстои днес Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да гласува оставката му. Динев е трети началник, който се оттегля в рамките на три месеца. През май титулярът Димитър Франтишек Петров подаде оставка. Той се задържа по-малко от година на поста, който наследи от Иван Гешев. За оставката на Франтишек главният прокурор обясни, че се дължи на проблем, който "в краткосрочен план му пречи да се концентрира върху длъжността".

Сега обаче Франтишек е единственият кандидат да оглави спецапелативната прокуратура. След освобождаването на Франтишек за и.д. административен ръководител беше назначен Ангел Илиев от Върховната административна прокуратура. Той обаче също не се задържа дълго - само месец. После мястото зае Динев.
 

 

Свързани статии
Разкриха огромна наркооранжерия в Ямбол (Снимки) Прокуратурарта откри нарушения край Алепу, Догансарай, Созопол. Св. Влас и Аркутино Бургаският съд наложи тежка мярка на македонец издирван от Интерпол От президентството: Акцията на прокуратурата урони престижа на България Спцепрокуратурата показа страховити снимки на бургазлията Мехмед, обвини го в тероризъм Гешев иска да се закрият още 38 районни прокуратури Затвор е надвиснал над Дянков, Трайков и Прокопиев заради далавери с EVN Бургазлия ще лежи 2 години и 6 месеца заради редица злоупотреби с фалшив паспорт Гешев: Не аз, а наблюдаващ прокурор ще решава за сигналите на Божков Задържаха в ареста Мустан, който нанесе жесток побой на мъж по време на грабеж
Тагове
спецпрокуратура прокуратура
Коментари

Още от последните новини