Желаещите да се ваксинират отново намаляха, област Бургас се запъна на 32%

Желаещите да се ваксинират отново намаляха, област Бургас се запъна на 32% - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

Желаещите да си поставят ваксина в област Бургас отново намаляха през последните дни. Вчера са били поставени 717 ваксини, като повечето от тях отново са бустерни.

В момента със завършен ваксинационен цикъл в областта са 32.4%, като в тези данни почти няма промяна от седмици. 

Засилване на ваксинационният процес през последните месеци имаше на два пъти. Първият път през октомври, когато правителството въведе зелените сертификати и втори път в края на декември и началото на януари, когато много хора решиха да си поставят бустерна доза. В най-силните дни в областта бяха поставяни по близо 2000 ваксини в работен ден, но вчера те са три пъти по-малко.

Иначе броят на лицата с поставена бустерна доза от ваксината продължава бавно да се увеличава. В момента 34 763 лица са взели решение да си поставят трета игла.

Свързани статии
1 436 души са се ваксинирали за последното денонощие Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини Епидемиолог: Възможно е да се препоръча и втора бустерна доза Ваксинирането срещу ковид продължава и след края на пандемичната обстановка Отново изнесени пунктове за ваксиниране през уикенда И този уикенд можем да се ваксинираме в изнесени пунктове Спазено обещание: Ваксинираните от Забърдо посетиха Резово и Равадиново Ваксината "Новавакс" ще дойде и в България Отново ще ваксинират пред Метро през уикенда Отварят изнесен пункт за ваксиниране в Созопол в петък
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини