Желаещите да се ваксинират отново намаляха, област Бургас се запъна на 32%

Желаещите да се ваксинират отново намаляха, област Бургас се запъна на 32% - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

Желаещите да си поставят ваксина в област Бургас отново намаляха през последните дни. Вчера са били поставени 717 ваксини, като повечето от тях отново са бустерни.

В момента със завършен ваксинационен цикъл в областта са 32.4%, като в тези данни почти няма промяна от седмици. 

Засилване на ваксинационният процес през последните месеци имаше на два пъти. Първият път през октомври, когато правителството въведе зелените сертификати и втори път в края на декември и началото на януари, когато много хора решиха да си поставят бустерна доза. В най-силните дни в областта бяха поставяни по близо 2000 ваксини в работен ден, но вчера те са три пъти по-малко.

Иначе броят на лицата с поставена бустерна доза от ваксината продължава бавно да се увеличава. В момента 34 763 лица са взели решение да си поставят трета игла.

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини