Жълт код за опасност от градушки утре

Жълт код за опасност от градушки утре - E-Burgas.com

Захлаждане се очаква днес, по-съществено в северната половина от страната, където максималните температури ще бъдат между 23° и 26°, в южната - от 27° до 30°, в София - 23°, по Черноморието - между 18° и 21°. Ще бъде ветровито и в много райони, с изключение на Източна България, ще има валежи и гръмотевични бури.

Предупреждение за локални значителни количества и опасност от градушки е в сила в 14 области.

През нощта валежи и гръмотевични бури ще има главно в западната половина. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 12° и 17°, а максималните утре - между 22° и 27°. Ще бъде ветровито, с умерен вятър от изток-североизток. За разлика от днес ще вали и в източните райони, но по-интензивни ще бъдат валежите в западната половина от страната, където е обявен код жълто за локални значителни количества, силни гръмотевични бури и опасност от градушки.

По Черноморието ще има разкъсана, след обяд по-често значителна облачност. На отделни места ще има и валежи. Максималните температури ще са между 19° и 22°. Температурата на морската вода е от 15° до 18°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала, а вятърът - умерен, от североизток.

Лоши условия за туризъм в планините утре. И там ще има валежи, на места интензивни, силни гръмотевични бури и също опасност от градушки.

Захлаждането ще продължи и в петък, когато отново в много райони от страната ще вали. Очакванията са през почивните дни валежи да има на по-малко места, да има повече слънчеви часове и максималните температури, макар и временно, да се повишат.

Свързани статии
Жълт код за вятър в десет области от страната Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области 13 области у нас с жълт код за силен вятър Рекорден брой градоносни облаци за последните 2 месеца у нас Жълт код за опасно време в половин България Жълт код за опасно време в осем области Общински кмет поведе протест заради поражения от градушка, земеделци блокираха главен път Жълт код за силен вятър е в сила в цялата страна Жълт код за силен вятър в 12 области Дъжд и жълт код за вятър в 18 области днес
Тагове
градушка жълт код
Коментари

Още от последните новини