Дъжд и жълт код за вятър в 18 области днес

Дъжд и жълт код за вятър в 18 области днес - E-Burgas.com

Дъждовно, хладно и ветровито време ни очаква днес. Облачността ще се увеличава постепенно и ще обхване цялата страна до вечерта, пише frognews.bg. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в източната половина от страната ще достигнат 17°-18°.

След обяд в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне рязко понижение на температурите и дъждът ще преминава в сняг. На много места в планинските райони и западната част на Дунавската равнина ще има заледявания.

По Черноморието ще е ветровито с умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Ще преобладава слънчево време, но до края на деня облачността ще се увеличи. Максималните температури ще са между 14° и 18°.

В планините ще се заоблачава и след обяд ще има валежи от сняг, в по-ниските части - от дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°. Привечер вятърът ще отслабне и ще започне да се ориентира от северозапад. С него ще нахлуе по-студен въздух и температурите бързо ще се понижат.

Свързани статии
Жълт код за вятър в десет области от страната Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието
Тагове
Време жълт код
Коментари

Още от последните новини