Жълт код за силен вятър в 12 области

Жълт код за силен вятър в 12 области - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Днес облачността ще е променлива, по-често намаляваща до слънчево.

Вятърът ще се усили и ще е умерен, в Горнотракийската низина и Дунавската равнина - силен от запад-северозапад, сочи прогнозата на БНТ. В сила е и предупреждението от първа степен за опасно силен вятър в 12 области в страната, като поривите могат да достигнат скорост до около 70 км/ч.

С усилването на вятъра бързо ще се затопли и максималните температури ще бъдат предимно между 5 и 10 градуса, но в сутрешните часове отново ще бъде студено - между минус 8° и минус 3°, в София - около минус 6°.

Над Северното Черноморие до обяд облачността ще е по-често значителна, над Южното ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 4 - 6°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността до обяд, на места над планините в Западна България. Ще духа силен до бурен вятър от север-северозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, с повече облачност през първия ден, когато само в отделни райони в планините е възможно да превали съвсем слаб сняг. В по-голямата част от Дунавската равнина ще остане ветровито.

В събота минималните температури ще се повишат, ще са около 0°, дневните слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 3 и 8 градуса.

В неделя в низините и котловините ще е тихо и на места - мъгливо или с ниска облачност и сутринта температурите отново ще са под нулата - между минус 6° и минус 1°. В понеделник отново ще се затопли. Ще има разкъсана висока и средна облачност.

Свързани статии
И днес температурите ще варират около нулата, отново силен вятър по морето Жълт код за ниски температури в цялата страна Жълт код за вятър в десет области от страната Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Обявен е жълт код за силен вятър в Бургаска област 13 области у нас с жълт код за силен вятър Жълт код за опасно време в половин България Жълт код за опасно време в осем области Силен вятър и в неделя, температурите падат Опасно силен вятър и днес
Тагове
жълт код вятър
Коментари

Още от последните новини